Şanlıurfa'da 500 kişiye istihdam sağlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2011 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) işsiz gençlere yönelik kurs düzenliyor. Kursa tabi olan işsizlere iş garantisi veriliyor. UMEM kursları ile 500 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

UMEM Projesi kapsamındaki kurslarla ilgili bilgilendirme ve farkındalık toplantısı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Genç işsizlerin istihdamına yönelik hazırlanan ve Meslek Liseleri ile Meslek Yüksek Okullarının yanı sıra gençlerin meslek edinebilmelerini sağlamak üzere oluşturulan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM-BECERİ 10) istihdama yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu proje kapsamında, açılacak olan kursların tanıtım ve farkındalık toplantısı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Farkındalık toplantısına Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Alay, ŞUTSO Yönetim Kururulu Üyesi İbrahim İletmiş, ŞUTSO Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Halil Polat, Şanlıurfa EML Müdürü, Mehmet Demirok, Şanlıurfa İŞ-KUR Müd. Yrd Mahmut Kaya katıldı.

İşverenler tarafından ihtiyaç duyulan iş gücü eksiğine göre belirlenen kurslara yenileri eklenerek istihdam genişletilecek. Bununla birlikte, yeni açılacak diğer kurslarla 315 kişi olan kursiyer sayısının 500'e çıkarılması hedefleniyor. Bu kurslarla vasıfsız fertlerin vasıflandırılarak iş dünyasına kazandırılması, iş dünyasının eksikliğini duyduğu iş gücü potansiyelinin oluşturulması hedefleniyor.

Önümüzdeki hafta içerisinde 10 yeni kurs açılacak. Bu kurslar arasında, Makine Teknisyenliği, Gazaltı kaynakçılığı, Elektrik Teknisyenliği, Depo Sorumlusu, İplikçilik (Ring/Vater/Vargel), Dokumacılık (Dokuma Makineleri Operatörlüğü), Boyama ? Yıkama Makinesi Operatörlüğü (Kumaş), Open End Makinesi Operatörlüğü, Dokumacı (Dokuma Makineleri Operatörlüğü), Plastik Çekme Makinesi Operatörlüğü bulunuyor. Söz konusu kurslarda toplam İşkur'a 315 kayıtlı işsizin, yüzde 100, istihdam garantili olarak eğitilerek iş dünyasına kazandırılması amaçlanıyor.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Alay, işsiz olan gençlerin mutlaka İŞKUR'a kayıt yapmaları gerektiğini vurguladı. Alay, ?İŞKUR'a kayıt yapın, çünkü işverenlerin çoğu istihdam edecek eleman bulamamaktan şikâyetçi. Vasfınız ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka İŞKUR'a kaydınızı yaptırın. Bunun yanı sıra ailenizde, çevrenizde işsiz kişiler varsa mutlaka bir meslek sertifikası almalarını teşvik edin.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber