Öğrenciler, okullarının kendilerine geri verilmesi için eylem yaptı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2011 12:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara'da bir grup öğrenci ve velileri, eski bina olduğu için yıkılan ve yapımı tamamlandıktan sonra lise yapılacağı iddia edilen Alpaslan İlköğretim Okulu'nun kendilerine geri verilmesi için okul önünde protesto gösterisi yaptı.

Bahçelievler Alpaslan İlköğretim Okulu dört yıl önce eski bir bina olduğu için yerine daha donanımlı bir bina yapılmak üzere yıkıldı. Okulda eğitim gören yaklaşık 170 öğrenci ise bu okulun yapımı tamamlanana kadar, Yücetepe İlköğretim Okulu'na gönderildi. Okulun yapımının uzun sürmesi ve yapımı tamamlandıktan sonra lise yapılacağı söylentilerini duyan öğrenci ve velileri soluğu Alpaslan İlköğretim Okulu önünde aldı. "Alpaslan bizimdir bizim olacak?, ?Biz mağdur çocuklarız, okulumuzu istiyoruz? gibi dövizleri taşıyan grup, ?Alpaslan hakkımız söke söke alırız." şeklinde sloganı attı.

Grup adına konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Buket Çanga, okulun yapımının tamamlanması sevincini yaşadıklarını belirtti. Yeni dönemde binada eğitim-öğretime başlayacaklarını düşündüklerini belirten Çanga, "İl Teftiş Kurulu'ndan gelen müfettişlerin mevcut azlığı üzerine durarak, rapor tutmaları bizi yıkmıştır. Sürekli bina için değişik söylemler olduğundan biz veliler de zaten ilköğretime verilmek istenmeyen bu binanın başka kurumlara verileceği düşüncesi doğmuştur." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu okulun öğretim dışında, lise, il yada ilçe binası olacağı yönünde söylenti haberleri duyduklarını belirten Çanga, yetkililere: "Bu çocuklara, ?Evet çocuklar sabrettiniz ama sonunda güzel bir okulunuz oldu, işte sizin' diye bilecek misiniz? Yoksa, ?Hayır, çocuklar bu okulu elinizden aldık, hayallerinizi yıktık mı? diyeceksiniz." şeklinde seslendi.

Eylem yerine gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin ise eyleme tepki gösterdi. Daha önce velilerle görüştüğünü belirten Tekin, eylemcileri amaçlarının başka olduğunu söyledi. Tekin, okulun inşaatının bitiminden sonra şuan itibariyle ilköğretim olarak eğitime devam edeceğini söylendi. Tekin'in bu açıklamasını duyan öğrenciler sevinçlerinin alkışlayarak, gösterdi.

Öğrenci ve velileri daha sonra İstiklal Marşı okuyarak, buradan dağıldı. Eylem nedeniyle çok sayıda Çevik Kuvvet ekibinin de önlem aldığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber