CHP'den AKP'ye geçen vekile 281 milyar iddiası...

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'den ayrıldıktan sonra zehir zemberek açıklamalar ile AKP'yi paralı transfer yapmakla suçlayan ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, milletvekili ismi vermedi ama o isimlerden birini Melih Aşık yazdı...

Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık'ın söz konusu yazısı...

Başbakan, partisinden gidenleri "çürükler" diye niteleyedursun... Erkan Mumcu da AKP'yi parayla transfer yapmakla suçluyor. Başbakan'ın kimi gazetecileri iş takibi yapmakla zan altında bırakması dikkati dağıtıyor ama biz yine transfer işine dönelim. Acaba paralı transfer var mı? Sözün burasında kısa süre önce CHP'den AKP'ye geçen Atilla Başoğlu hakkında bir belgeyi gündeme getirelim.

Belge, Hesap Uzmanları Kurulu Adana - 1 Ekip Başkanlığı'nın Tarhiyat Öncesi Uzlaşma Komisyonu Raporu... Uzmanlar, Atilla Başoğlu'nun sahibi olduğu Yüksel Tekstil A.Ş.'nin defterlerini incelemişler, 1 trilyon 686 milyar lira matrah farkı bulmuşlar. Yani Yüksel Tekstil'in 1.6 trilyonluk vergiye tabi gelirini devletten gizlediğini ortaya çıkarmışlar. Bu matrah farkının ödenmesi gereken vergi ve ceza toplamı 600 milyar 232 milyon lira imiş.

Tam bu aşamada Atilla Başoğlu CHP'den AKP'ye geçmiş. Ve Vergi Uzlaşma Komisyonu 10 Ağustos 2004 tarihinde, yani Başoğlu'nun CHP'den AKP'ye geçtiği 13 Temmuz 2004 gününden yaklaşık bir ay kadar sonra toplanmış ve 600 milyar liralık vergi ve ceza borcunu 319 milyar liraya indirmiş. Transfer sonrası bu işlemlerden Başoğlu'nun sağladığı kazanç 281 milyar lira... Acaba bu para transfer bedeli miydi? Neydi? Gelin de merak etmeyin?

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber