EÜ, Halkın Üniversitesi ile halkla bütünleşecek

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Bornova İlçesi'nin gelişimi için işbirliği ve sinerji yaratılması amacıyla başlatılan Halkın Üniversitesi Çalışması kapsamında Çalışma Grupları Toplantısı yapıldı.

Ahmet Piriştina Toplum Merkezi'nde, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır'ın başkanlık ettiği toplantıya 8 çalışma grubunun başkanları ile sivil toplum kuruluşları ve yerel-idari yönetim temsilcileri katıldı. Genel toplantının ardından çalışma grupları, ürettikleri projeleri geliştirmek üzere ayrı salonlarda çalışmalarına başladı.

Bu yıl 50. yılını kutlayan EÜ'nün, başlattığı Halkın Üniversitesi Çalışması ile sahip olduğu insan kalitesini yükselterek, eğitim süreçlerini çağın gereklerine göre düzenlemeyi ve toplumla gönüllü bağlantılar kurarak ekip çalışması anlayışını tüm kurum ve kuruluşlarda geliştirmeyi hedeflediğini belirten Prof. Dr. Ülkü Bayındır, "Amacımız halkımızla bütünleşmek" dedi.

EÜ'nün bir uzmanlar cenneti olduğunu ve hastanesinin dışında çeşitli olanakları içinde barındırdığını ifade eden Prof. Dr. Bayındır, "Sahip olduğumuz imkanları toplumun diğer kesimlerine yaymak için böyle bir çalışma başlattık. Gönüllü çalışmasını toplumun diğer kesimlerine yaymak istiyoruz. Bu düşünceden hareketle üniversite bünyesinde Strateji ve Planlama Koordinatörlüğü'nü oluşturduk" diye konuştu.

Bu kapsamda 60 proje geliştiren 8 çalışma grubunun oluşturulduğunu kaydeden Prof. Dr. Bayındır, "Bu çalışmada Ege Üniversitesi dışında 36 sivil toplum kuruluşu, 7 yerel idari yönetim birimi yer alıyor. Bu organizasyonda 17 akademisyen, sivil toplum örgütlerinden 52, yerel yönetimlerden 17 olmak üzere toplam 86 kişi görev almakta" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber