İlahiyat önlisanslılara müjde...

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki habere ilişkin daha kalıcı görüş alış verişinde bulunabilmek için Forum bölümü Din Hizmetleri Sınıfı kategorisini kullanabilirsiniz.

Yüksekokul mezunu imamlara 4 yıllık fakülte imkanı doğdu Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Açıköğretim Fakültesi'nin 2 yıllık ilahiyat yüksekokulunu (önlisans) bitirenlere lisans (4 yıllık fakülte) tamamlama imkanı verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin isteğini görüşen YÖK, ilahiyat önlisans mezunlarının 4 yıllık fakülte eğitimi alabilmeleri için 2 yıllık "lisans tamamlama programı" açtı. Böylece halen okuyanlarla birlikte 39 bin önlisans mezununa fakülte mezunu olma şansı doğdu.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 'uzaktan eğitim' metoduyla açacağı programa geçişler, ÖSYM'nin düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yapılacak. Lisans tamamlama programı ilk öğrencilerini 2005-2006 öğretim yılında kabul edecek. Bu programa DGS ile geçebilmek için ise 2 yıllık ilahiyat önlisans programından mezun olmak gerekecek. İlahiyat Lisans Tamamlama Programı (İLİTAM), Açıköğretim Fakültesi yerine Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi üzerinden gerçekleştirilecek.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, program için müfredat, CD ve kitap gibi materyaller hazırlayacak. Ayrıca internet üzerinden oluşturulacak forum sayfaları aracılığıyla öğrenciler hocalarına soru sorup cevaplarını alabilecek. Öğrencileri bazı illerdeki ilahiyat fakültelerinde toplayarak kısa süreli yüz yüze eğitim verilmesi de planlanıyor. Diyanet personelinin yüksekokul yerine fakülte mezunu olması, maaşlarının artmasını, kademe ve derecelerinin de yükselmesini sağlayacak. Sadece fakülte mezunlarının atanabileceği görevlere gelebilecek veya yurtdışı görevlendirmelerde tercih edilecekler. Diyanet, yeni alacağı imamlar için fakülte mezunlarını öncelikle istihdam edecek. Açıköğretim'in ilahiyat önlisans programına imam hatip lisesi mezunları sınavsız olarak gidiyor.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mualla Selçuk, amaçlarının 'çağdaş din adamı yetiştirilmesi' olduğunu vurguladı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın ise AB'ye giriş sürecinde din görevlilerinin hepsinin en az ilahiyat lisans öğrenimi görmüş olmasını istediklerini belirtti.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber