Askerî malzeme çuvalı patladı: 7 öğrenci yaralandı

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde dün ilginç bir patlama yaşandı. Çocukların boş arazide buldukları bir çuvalın içindeki askerî malzemeler patlayınca 2'si ağır olmak üzere 7 ilköğretim öğrencisi yaralandı.

Çocuklardan birinin bacağı koparken, diğerinin kalbine bomba parçasının saplandığı, bir öğrencinin de gözlerinden yaralandığı bildirildi. Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, çuvaldaki 14 parça askerî malzemenin incelendiğini söyledi. Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü açıklamasında, çocukların içinde eski silah ve mühimmatlara ait malzeme bulunan çuvalı Gazi Mahallesi 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın çöplüğünden aldıkları bildirildi. Olay dün sabah 09.30'da İsmetpaşa Mahallesi Ordu Caddesi'nde meydana geldi. Öğrenciler okula 300 metre mesafedeki arazide gömülü, içinde demir parçaları olan bir çuval buldu.

Daha sonra satmak için çuvalı götürdükleri hurdacı, boruların içerisindeki pirinç metalleri görünce almak istemedi. Bunun üzerine çocuklar çuvalı patlamanın olduğu bölgeye getirdi ve prinç maddelerini diğer demirlerden ayırmaya çalıştı. Demirlerden birinin yere çarpması üzerine patlama oldu. Emrah Gültekin ve Cahit Sümer isimli iki öğrenci ağır, 5 kişi de hafif şekilde yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, boruların askeri mühimmat olduğunu ve üzerlerinde seri numaraları bulunduğunu söyledi. Olaydan sonra Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Çocukların, eski silah ve mühimmatlara ait malzemeyi Gazi Mahallesi 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın çöplüğünden aldıkları belirtildi. Ağır yaralı 2 öğrenci İÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, diğerleri Özel Bahat Hospital'da tedavi altına alındı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber