CHP Erzurum il teşkilatında istifa depremi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2011 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Erzurum eski İl Başkanı Tuncer Aktaş'ın 11 Nisan'da açıklanan milletvekili aday listesinde yer almamasına tepki gösteren 21 CHP'li, partisinden istifa etti. İstifasını açıklayan CHP Yakutiye İlçe Başkanı Barış Aktaş, yaşanan liste depreminin değişimle açıklanamayacağını, bunun bir operasyon olduğunu ileri sürdü.

24'üncü Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yer alacak milletvekillerinin oylanacağı 12 Haziran'daki genel seçimler için açıklanan parti listesi, CHP il teşkilatında tepkilere neden oldu. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şükran Aslancan ve Yakutiye İlçe Başkanı Barış Aktaş ile 5'i kadın kollarından toplam 19 üye milletvekilliği aday adayı Tuncer Aktaş ile örgütün desteklediği isimlere listede yer verilmemesini protesto ederek, partilerinden istifa etti.

İstifalarla ilgili bir açıklama yapan eski Yakutiye İlçe Başkanı Barış Aktaş, "Adaylık sürecinin belirlenmesinde parti örgütü olarak CHP'nin önemli isimlerinden Tuncer Aktaş'ı destekleme kararı aldık. Buna karşın Aktaş ve desteklediğimiz adaylardan hiçbiri listeye giremedi. Aktaş'a ve örgütün desteklediği diğer genç ve emekçi adaylara yapılan bu haksızlık, bize yapılmıştır. Açıklanan listenin değişim olarak nitelendirilmesine bir anlam veremedik. Değişim, hayatın özünde olmasına karşın bu operasyon biraz

farklı. Amaçlanan tek şey değişim değil. Her şeyden önce bu bir operasyondur, tasfiyedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber