Sağlık çalışanlarına tatil müjdesi...

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personel ile emekli, dul ve yetimlerini çok uygun koşullarda tatile gönderiyor.

Personel ve yakınlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere Sağlık Bakanlığı'na bağlı Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde kamp programları düzenlendi. Sağlık çalışanları için İstanbul/Heybeliada, Çanakkale/Gökçeada, İzmir/Urla ve Antalya/Çolaklı'da düzenlenecek olan tatil kampları Mayıs-Eylül ayları arasında yapılacak. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kişi başı kamp ücretleri ise şöyle:

İstanbul/Heybeliada: (10 gün) 150 YTL, Çanakkale/Gökçeada: (10 gün) 180 YTL, İzmir/Urla (10 gün) 180 YTL, Antalya/Çolaklı: (10 gün) 300 YTL.
Tesislerden yararlanmak isteyen personel müracaat formunu doldurup birim amirine onaylatması gerekiyor. Daha sonra kişi başı ücretin 10 günlük toplam tutarı üzerinden yüzde 20'sini avans olarak Ziraat Bankası Ankara Mithatpaşa Şubesi'ndeki (7961799-5009) numaralı Sağlık Bakanlığı Sosyal Tesisler Hesabına yatırılacak. Sağlık çalışanları tesislerden 10'ar günlük devreler halinde tam pansiyon şeklinde faydalanacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, 81 ile gönderdiği genelgede, sosyal tesislerden yararlanmaya ilişkin usul ve esasları bildirdi. Söz konusu genelgede şu ifadelere yer verildi:
- Tahsis Belgesi verilenlerden hastalık, ölüm, kaza gibi zorunlu haller dışında tesise geç katılanlara veya erken ayrılanlara ücret iadesi yapılmayacaktır.
- Tahsis Belgesi verilenlerden, zorunlu sebepler dolayısıyla tesise katılamayacaklar tesise intikal tarihinden 10 gün önce mazeretlerini bildirdikleri takdirde (belgelendirmek kaydıyla), avanslarının tamamı iade edilecektir.
- Ücret iadesi için belirlenen mazeret süresi (10 gün) içerisinde müracaatta bulunmayanların avanslarından ücret iadesi talebinde bulunulduğu tarihe kadar geçen her gün için günlük ücretlerinin yüzde 2'si nispetinde kesinti yapılacaktır.
- Mazeretsiz tesise iştirak etmeyenlerin odası 2. gün akşam saat 20.00'ye kadar bekletilecek, katılımın olmaması halinde oda yedek bekleyene verilecek ve yatırılmış olan avans iade edilmeyecektir.
- 7 yaşından küçük çocuklardan yemek ve yatak istenilmediği taktirde ücret alınmayacaktır. Yemek ve yatak, yada ikisinden birinin (sadece yatak veya sadece yemek) istenilmesi halinde, belirlenen ücretin yüzde 50'si alınacaktır.
- Görevli kamu personelleri ve denetim elemanları tesislerimizden günübirlik yararlanmak istedikleri takdirde, kamu personelinden gündeliklerinin 1/3'ü, denetim elemanlarından 1/2'si oranında konaklama ve kahvaltı ücreti, ayrıca her öğün için 5 YTL yemek ücreti alınacaktır.
- Tesislerden günübirlik yararlanmak isteyen kamu personelinden (Bakanlık Merkez ve taşra personeli ile eşi ve çocukları hariç) 2,5.- YTL giriş, yemek yediği takdirde her öğün için 5 YTL, kahvaltı için 3 YTL ücret alınır.
- Tesislerin ilk ve son dönemlerinden faydalanmak isteyen fiilen çalışan personelimize fiyatlar yüzde 10, ilk iki ve son iki dönemde (Antalya/Çolaklı ve İzmir/Urla/Otel hariç) faydalanmak isteyen Emeklilerimizin kendisi ve eşine ise, yüzde 20 indirim uygulanacaktır.
- İzmir/Urla Eğitim ve Dinlenme Tesisi otel bölümüne (hizmet içi eğitim çalışmalarına tahsis edildiğinden) bu sezon misafir kabul edilmeyecektir.
- Fiyatlara klima, buzdolabı ve televizyon ücretleri dahil olmayıp, istenilmesi halinde; televizyon için günlük: 1,5 YTL, buzdolabı için günlük 1.5 YTL, klima için günlük 1.5 YTL ücret talep edilecektir.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber