DEÜ, tüp bebekte bürokrasiyi kaldırdı

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Müdürü Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülekli, Maliye Bakanlığı'nın Bütçe Uygulama Talimatı çerçevesinde devletin verdiği ücret karşılığı tüp bebek uygulamasını başlattıklarını söyledi. Buna göre Emekli Sandığı'na bağlı çalışanlar tedavi ve ilaç masraflarının bir kısmını kurumlarından alabilecekler.

Çocuk sahibi olamayanların umudu olan tüp bebek tedavisi, özellikle Emekli Sandığı'na bağlı çalışanlar için maddi külfet olmaktan çıkıyor. Maliye Bakanlığı'nın Bütçe Uygulama Talimatı'nda yer alan ve 9 Şubat 2005 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yasal düzenlemeyle tüp bebek tedavisi ilgili kurumlarca karşılanabilecek. Yasal düzenlemeyi DEÜ Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde uygulamaya koyduklarını belirten merkez müdürü Prof. Dr. Bülent Gülekli şunları söyledi:

"Böylece tüp bebek tedavisini zorlaştıran bürokratik engel aşılmış oldu. Yasa çerçevesinde devletin verdiği ücret karşılığı tüp bebek uygulaması merkezimizde başladı. Emekli Sandığı'na bağlı çalışanların tüp bebek tedavisi ve ilaçlarının bir kısmını devlet karşılayacak. SSK'ya bağlı olanlar da, sevk aldıklarında uygulama onlar için de geçerli olacak."

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber