MEB, Yönetici atamada acele etsin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Nisan 2011 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir çok ilimiz sınava dayalı atama yapmak için harekete geçmiştir. Örneğin; İstanbul dün yayımladığı duyuruya göre atama yapacak.

Sınava dayalı atama yapılmasına karşı değiliz fakat ortada bazı sorunlar var.

Örneğin 657 sayılı kanunda yapılan değişiklikle ödüllere yeni düzenleme getirildiğinden bakanlık Ek-2'deki ödülleri dikkate almayın diye talimat yayımlamıştır. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Kanundan maddeni kalkması geçmişte alınan ödüllerin iptal edildiği anlamına gelmiyor. Bundan sonraki süreçte kaldırılması tabii ki gerekecektir. Ödüllere en çok karşı çıkan bir kişi olarak aynı görüşümü objektif olmayan her türlü puana karşı duruşumu koruyorum fakat yönetmelikten bir emirle bu hükmü kaldırmak yeni sorunlar doğurabilir. Yönetmelik ancak ve ancak yönetmelikle değiştirilir.

Bakanlık bu konudaki düzenlemeyi derhal yapmalıdır. Ayrıca Anadolu Liseleri sorunu çözümlenmemiştir. Bir yandan yönetmelikte boş bulunan tüm kadrolar duyurulur hükmü duruyor diğer taraftan bakanlık Anadolu Liseleri hariç diğer kurumlara atama yapın talimatı veriyor.

Bu da gelecekte sorun yaratacak bir durumdur.

MEB gerekli düzenlemeleri ivedilikle yapmalı yayımlamalı ve buna göre atamalar yapılmalıdır.

Başka ve en önemli hususlardan biri ise; Müdürlük sınavı sorularından bir tanesi mahkeme tarafından iptal edildiği bilgileri ulaşmaktadır. Bu durumda birçok adayın puanı değişecektir. MEB yeni duruma göre puan hesaplamalarını yaptırmalı ve atamalar buna göre gerçekleştirilmelidir. Örneğin o dönemde 59 puan alan bir kişi son durumda 60 alıyorsa atanma hakkı elde edecektir. Bunu göz ardı etmek çok yanlıştır.

İstanbul'da 59 puan alan onlarca, Türkiye genelinde ise binin üzerinde aday vardır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber