8,5 milyon TL'yi zimmetine geçiren banka şefi tutuklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Nisan 2011 19:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

BURSA'da bir banka şubesinde müşterilerin hesaplarında bulunan 8.5 milyon TL?yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınan kasa şefi 38 yaşındaki Vedat Yaşbey tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan, aralarında bankanın şube müdürünün de bulunduğu 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, Yaşbey'in zimmetine geçirdiği paraları borçlu olan kişilere faiz karşılığı verip vermediğini araştırıyor.

Bir yatırım bankasının Bursa merkez şubesindeki yolsuzluk, müfettiş kontrolü sonucu ortaya çıkarıldı. Banka kasasında 710 bin lira açık tespit eden müfettiş, olayla ilgili inceleme başlatıp tüm hesapları kontrol edince, yolsuzluğun boyutunun 8 milyon 500 bin TL?ye ulaştığını belirledi. Derinleştirilen soruşturma sonucu, kasa şefi Vedat Yaşbey?in 8 ilyon 500 bin TL?yi sahte imza ve evrakla müşterilerin hesaplarından çektiği ve tanıdığı işadamlarının hesabına aktardığı iddia edildi.

Yolsuzlukla ilgili kasa şefi Vedat Yaşbey ile şube müdürü A.B., ikinci müdür M.G., memurlar F.C. ve H.M. ile çaycı P.İ. gözaltına alındı.

FAİZLE Mİ VERDİ?

Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Vedat Yaşbey tutuklanırken, 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, Yaşbey'in zimmetine geçirdiği paraları, borçlu işadamlarına faiz karşılığı verip vermediğini araştırıyor.

Hüseyin TÜCCAR/BURSA,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber