İlaçları mevzuata takıldı, Devlet memuru baba çözüm istiyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Nisan 2011 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 yaşındaki Çiğdem hava ambulansıyla İzmir'e götürüldü, 100 bin liralık yapay kalp takıldı ama aylık 500 lirayı bulan ilacı verilmiyor

ÇİĞDEM'İN KOLTUĞU CAN YOLDAŞI 2 yaşındaki Çiğdem Gürler, üzerinde koltuğu bulunan bu cihazla hayata tutunuyor. Çünkü vücudundaki kan dolaşımı bu sayede sağlanıyor.

NESRİN COŞKUN İzmir DHA

Kocaeli'de oturan 34 yaşındaki Yaşagül Gürler ile devlet memuru 37 yaşındaki Müjdet Gürler'in üç kızından en küçüğü olan, 8 Ağustos 2009 doğumlu Çiğdem'in kalbinde, 4 aylıkken üfürüm saptandı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, oradan İstanbul'a bir özel hastaneye götürülen Çiğdem'e ?mitral kapak yetersizliği? tanısı konuldu. Çiğdem bebek, geçen aralık ayında özel hastanede ameliyata alındı, kalp kapağı tamir edildi.

İstanbul'da ameliyat

İyi geçtiği söylenen ameliyattan 20 gün sonra taburcu edilen Çiğdem, bir hafta sonraki kontrolde de iyi bulundu. Ancak iyilik hali uzun sürmedi, 5 gün sonra solunum yetmezliği nedeniyle yine hastanelik olup İstanbul'a götürülen Çiğdem, yoğun bakımda kaldı. 2 gün sonra Kocaeli Üniversitesi Hastanesi'nde izlenmek üzere çıkarıldı. Bu hastanede 10 gün geçiren minik Çiğdem'e, yine İstanbul'da bu kez Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde anjiyo yapıldı.

Nakil için sevk edilecekleri Ankara'dan haber çıkmayınca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkine karar verilen Çiğdem Bebek, 5 Şubat'ta hava ambulansıyla İzmir'e getirildi. 5 gün sonra da minik Çiğdem'e yapay kalp takıldı. Çiğdem, yapay kalp takılan en küçük ikinci bebek olurken, hızla toparladı, servise çıktı. Çiğdem, minik kalbine kan pompalayan cihazla yaşama bağlanırken, hastanede odasında büyüyor, ilk sözcüklerini söylüyor.

İlaç ve çubuk sorun

Ancak karşılarına çıkan bir engel ailesinin umutlarını kırdı. Çünkü Çiğdem'in tedavisinde kullanılan ilaçlardan viagra ile kan ölçüm çubuklarının bedeli ödemiyor.

Devlet memuru baba Müjdet Gürler, ?Sıkıntılıyız. Devlet, hem vatandaşların başka bir amaçla kullanıldığını bildiği, oysa kalp damar hastalıklarında tansiyon tedavisinde kullanılan viagarının hem de kan ölçüm çubuklarının bedelini karşılamıyor. İkisi için ayda en az 500 lira ödüyoruz ki bu bizim için önemli meblağ. Kendimizi yalnız bırakılmış hissediyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber