Okulların depreme karşı güçlendirilmesinde yaşanan sorunlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2011 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda Dünya Bankası kredisi ile bir çok okulumuz deprem güçlendirilmesine alınmaktadır.

Bu güçlendirmelerde okul mu güçlenmekte müteahhitler mi anlaşılmış değildir. Okul depreme karşı güçlendiriliyor her tarafı kırılıp dökülüyor, okulda dört duvar dahi kalmıyor.

Güçlendirme zorla, baskı ile derken bir şekilde tamamlanıyor. Yapılırken de, biterken, geçici teslimde de okul müdürüne soran yok?

Aldığım gibi teslim ederim dediklerini dahi teslim etmiyorlar. Sonra bir soru okul müdürüne: müdür bey sen burada ders yapabilir misin? yani eğitime açılabilir mi? Okul müdürü bakıyor ki "açılamaz" diyemiyor. Neden mi çünkü okulun açılabilmesi demek dört duvar hazır mı? Elektrik var mı, sular akıyor mu? Bunlar tamamsa okul hazır demek oluyor?

Bunlar soruluyor ve hazır anlamına geliyor her şey.

Telefonun bağlandı mı? Santralin kuruldu mu? İnternetin var mı? Kameraların kuruldu mu? Konferans salonun hazır mı? Kanalın çalışıyor mu? Kapılar sağlam mı? Elektriklerin hepsi yanıyor mu? Okulunda eskisine göre ne eksik?... Diye soran yok.

Okula girdikten sonra (dört duvar hazır okula girelim dedikten sonra) diğer işleri yaptırmak müdürün sabrına, yüklenicinin insafına ve ilgililerin takibine kalıyor?

Bu arada müteahhit yeni işlerin peşinden koşarken bir Müslüman sormuyor siz ne yapıyorsunuz okulunuzda bir sıkıntı var mı? Müteahhitten memnun kaldınız mı diye? Bu adam işini iyi yapıyor mu yeniden iş verelim mi diye?

Bu nedenle okul depreme karşı mı güçlendiriliyor? Müdürün sabrı mı ölçülüyor? Yoksa müteahhitler mi güçlendiriliyor kimse anlamış değil?

Okul zamanında teslim edilmez müdüre takip et denir? Eksiklikler vardır söylemekten usanır, tüm bunlar yetmezmiş gibi müteahhidin alacaklıları müdürün telefonuna dadanır. Müdür bey paramı alamadım bana yardım et yada parayı sen öde diye?

Bunlar herkesin başına gelir mi bilinmez ama birilerinin başına geldiğini biliyoruz?

Deprem güçlendirmesinde Allah müdürlere güç versin?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim- Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber