CHP'de veto hamlesi... Kılıçdaroğlu Meclis'in toplanmasını istedi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2011 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayıyla ilgili iptal kararının tartışmalı bir duruma neden olduğunu ifade ederek, ''CHP olarak Meclis'in olağanüstü toplanmasını ve seçim barajını düşürmek de dahil alınması gereken önlemlerin zaman geçirilmeden alınmasını istiyoruz''' dedi.

''Mevcut milletvekillerinin yaklaşık yüzde 65'i liste dışında kaldı. Bu vekilleri Meclise gelmeye nasıl ikna edeceksiniz'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Eğer bir parlamenter demokrasiden yanaysa, hukukun üstünlüğünden yanaysa onun görevi parlamentoda olduğu sürece devam etmektir. Demokrasinin ve hukukun gereğini yerine getirir. Onlar seçim listelerinde yer almadılar, parlamentoya gelmeyecekler diye önyargılı davranmak doğru değildir. En azından o insanlara haksızlık etmiş oluruz'' yanıtını verdi.


AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ: POPÜLİZM KONUSUNDA KİMSE CEM UZAN'A YETİŞEMEZ.

Kılıçdaroğlu'nun çağrısına AKP kanadından ilk yorum AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi. Elitaş, bir soru üzerine, "Popülizm konusunda kimse Cem Uzan'ın eline su dökemez" dedi.


BAHÇELİ: YASAYA UYGUN ADAYLAR BELİRLENMELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise konuyla ilgili olarak, "Yasalara uygun adaylar belirlemek her partinin görevi" diye konuştu.

DEMİRTAŞ: HERKES OLGUN DAVRANMALI

CHP'nin çağrısını NTV'ye değerlendiren Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gerçekleşebileceğinden umudumuz yok. Bu kadar engellemeye rağmen herkesin olgun bir yaklaşım göstermesi lazım. Hem hükümet, hem YSK olgun bir tavır sergilemeli. Hükümetin sorunun çözümü için elini taşının altına koyması lazım. Çekilme dahil her türlü alternatifi değerlendiriyoruz. Bunun siyasi sonuçları çok ağır olacaktır. Bu Türkiye'nin barışı meselesidir" dedi.

SAKIK: ÇAĞRI OLUMLU AMA...

BDP'li Sırrı Sakık da şunları söyledi: "Gelinen noktada herkes kararın iç barışa darbe vurduğunu söylüyor. Bu çağrı olumlu ama sadece sözde kalmamalı. Bunun gereğini yapmalıdırlar. Bizim arkadaşlarımıza uygulanan hukuksuzluktur. Meclis derhal bu haksızlığı ortadan kaldıracak bir girişimde bulunmalıdır. YSK'nın kararının değişeceği umudunu taşımıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber