Polis puan almak için, basit GBT yerine gözaltı uygulaması yapıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Nisan 2011 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyeti'ne bağlı polisler, bir yıldır puan sistemiyle çalışıyor. Yüksek puan toplayan 261 personel iyi yerlere atandı. Puanı düşük 373 personel ise 'sürgün' diye tabir edilen bölgelere gönderildi. Bu nedenle polisler, fazla puan toplamak için büyük çaba göstermeye başladı.

İşte Bakırköy 3. Çocuk Mahkemesi Hâkimi Ahmet Vedat Güneş'i isyan ettiren de bu uygulama oldu. Güneş, "Puan almak isteyen polis, basit bir GBT incelemesi yerine gözaltı uyguluyor. 'Suçlu' muamelesi görmesi, kişinin yaşamında silinmez bir 'leke' olarak kalıyor. Polisin hiçbir ayrım yapmadan gözaltına aldığı şüpheliler nedeniyle adliyelerde dosya yükü oluşuyor" görüşünü savundu.

Hâkim Güneş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazdığı yazıda da, şunları kaydetti: "Bu uygulamadan sonra, uyuşturucu yakalama olaylarında, eskiye oranla en az yüz misli artış bulunmaktadır. Her gözaltı GBT kayıtlarına işlenmekte, beraat kararı verilse bile, harp okulları, polis kolejleri gibi yerlere girmek isteyen kişilerin önünde silinmez kara bir leke olarak ortaya çıkmaktadır. Beraat kararı bu lekeyi silememektedir..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber