Konya'da 16 öğrenci sakızdan zehirlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2011 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da bir ilköğretim okulunda 16 öğrencinin çiğnedikleri sakızdan zehirlenerek hastanelik olduğu ileri sürüldü. Öğrenci velileri okul yönetimine tepki gösterirken, bir veli savcılığa okul yönetimiyle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Öğrencilerin bir kısmı mideleri yıkandıktan sonra taburcu edilirken bir kısmı ise müşahede altında tutuluyor.

Konya'nın merkez Karatay ilçesindeki Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda 16 öğrenci çiğnedikleri sakızdan zehirlenerek hastanelik oldu. Sakızın okul kantininden mi yoksa dışarıdan mı okula getirildiği henüz netlik kazanmadı. Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda üç çocuğu bulunduğunu söyleyen Cemal Karaslan yaşananlara tepki gösterdi. Olayın dün meydana geldiğini açıklayan Karaslan, "Dün öğleden sonra okuldan aradı. Çocuklarımız çiğnedikleri sakızlardan zehirlenerek hastaneye kaldırılmış. Olayın nasıl olduğunu bilmiyoruz. Üç çocuğum da hastanede mideleri yıkandı. Bazı öğrenciler iki gündür hastanede. Bu okulla ilgili daha önce de dilekçe vermiştim. Güvenlik sıkıntısı var. Okul yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. 16 öğrenci sakızdan zehirlenip hastanelik oldu." iddiasında bulundu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olayı doğruladı. Bir öğrencinin dışarıdan aldığı sakızı arkadaşlarına dağıttıktan sonra 16 kişinin zehirlendiğini aktaran yetkililer bazı öğrencilerin aynı gün akşam taburcu edildiğini, bazı öğrencilerin 1 günlük raporla evlerine gönderildiği bilgisini verdi. Durumları ciddi olan üç öğrencinin ise müşahede altında tutulduğu bilgisine ulaşıldı. Öte yandan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber