Okullarda 'Milli Egemenlik ve Demokrasi Bilinci' anlatılacak

Haber Giriş : 08 Nisan 2005 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk ve ortaöğretim kurumlarında öğrencilere, bu ay 'Milli Egemenlik ve Demokrasi Bilinci' anlatılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci, kürselleşmenin neden olduğu ülkeler arasındaki sınırların kalkması ve Türkiye'nin AB'ye aday ülke statüsünde oluşu nedeniyle yerine getirilmesi gereken sorumluluk çerçevesinde ilk ve ortaöğretim okullarında bu ay içerisinde 'Milli Egemenlik ve Demokrasi Bilinci'nin anlatılacağını bildirdi.

Müfredatın aksatılmadan konunun derslerde işlenilmesini öğretmenlerden isteyen Birinci, "Bu yıl millet iradesinin tecelli ettiği TBMM'nin kuruluş ile çağdaş, demokratik ve egemen yeni Türk Devleti'nin kuruluşunun 85. yıl dönümüdür. Çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek öğretmenlerimizin ve eğitim yöneticilerimizin yani bizlerin sorumluluğundadır. Öğrencilerimizde Milli Egemenlik ve demokrasi bilincinin oluşması için müfredat içerisinde yeterli bilgi olduğu muhakkaktır. Ancak, bunun zaman mefhumu gözetmeksizin canlı tutulması şarttır" dedi.

Müsteşar Birinci yaptığı açıklamada, milli egemenliğin önemine işaret ederek, dünyada en sorunlu ve aynı zamanda felaketlere en çok maruz kalan milletlerin milli egemenliğe sahip olmayan milletler olduğunu söyledi.

Nisan ayı içerisinde kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hatırlatan Birinci, 'egemenlik ve demokrasinin' öneminin daha iyi kavratılması ve anlaşılmasını sağlamak için öğretmenlerin bu iki konuyu Nisan ayı içerisinde ağırlık vererek anlatacaklarını kaydetti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber