5 milyarlık vurgunla SSK kazanç sağladı!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Nisan 2011 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okuyan, ?İhalelerde SSK kazanç sağladı. Zarar Okuyan'a ait? diyen Kılıçdaroğlu'na, ?Onu af kurtardı. İfadesi gerçek dışı? dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK'daki usulsüzlükleri iddianameye taşıyan eski DGM savcısı Ömer Süha Aldan'ı Muğla'dan milletvekili adayı göstermesi, dikkatleri yeniden Neşter Operasyonu'na çevirmişti. SSK'nın 5 milyar dolar zarara uğratıldığı gerekçesiyle Neşter Operasyonu'nu başlatan dönemin Çalışm Bakanı Yaşar Okuyan, o dönemde Kılıçdaroğlu'nun Rahşan affı ile kurtulduğunu söyledi.

Affa uğradığı için soruşturulmadı

Yaşar Okuyan, soruşturmanın asıl çıkış sebebinin Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü'ndeki 1992 yılındaki ihalesiz alımlar olduğunu vurguladı. Neşter'in, 1992'de başladığını, ancak 1999'da ?Rahşan affının' çıktığını vurgulayan Okuyan, ?O af ile kamu görevlilerinin görevi ihmal ve görevi suiistimalle ilgili davalara af geldi. Ondan önceki sürede kamudaki davalar da ortadan kalktı. Kılıçdaroğlu da Neşter Davası'nda muhatap olmadı. Onun dönemi iptal edilmiş oldu. O dönemle ilgili soruşturma yapılmamasında 1999 öncesi Rahşan affı etkili oldu. Görevi ihmal ve suiistimal olabilirdi. O affa uğradığı için soruşturulmadı? dedi.

Hepsi mahkum oldu ancak salındı

Af sebebiyle 1999 sonrası dönemdeki uygulamalardan dolayı iddianame hazırlandığını vurgulayan Yaşar Okuyan, 58 kişi hakkında dava açıldığını, bunların hemen hepsinin mahkum olduğunu, ancak daha sonra bunların da affa uğradığını sözlerine ekledi. ANKARA

26 dolarlık stendi 2 bin 400 dolara almışlar

YAŞAR Okuyan, Kılıçdaroğlu'nun tanık olarak ifade verirken söylediği ?Yapılan protokoller sayesinde farklı fiyatla alım önlenmiştir. Bundan kurumum büyük kazanç elde etmiştir. Esas zarar Okutan'ın döneminde oldu? sözlere de değindi. Okuyan, ?Tanık olarak çağrılmıştı. Savcıya verdiği bilgi hilaf-ı hakikattir, gerçek dışıdır. Kılıçdaroğlu, döneminde düzenlenen protokolle firma ile SSK yetkilileri bir araya geldi. Firma bir malın değeri ?100 dolar' diyor. SSK da ?Ben aldım' diyor. Neye göre 100 dolar. Süha Aldan'ın iddianamede tespit ettiği bir durum var: SSK bir stendi 2400 dolardan satın alıyor. Piyasada 26 dolar. Tam 2 bin 400 kat, 2,3 misli değil? diye konuştu.

Soruşturmanın nedeni ihalesiz alım

Yaşar Okuyan Neşter Soruşturması'na Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde yaptığı ihalesiz alımların neden olduğunu anlattı, ?Usülsüzlük şu; bugün de, dün de hiçbir kamu kurumu bir bardağı ihalesiz alamaz, alırsa suçtur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber