Türkiye örnek polisi kutluyor

Haber Giriş : 08 Nisan 2005 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Herkes, Trabzon'daki linç girişimini önleyen Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'i ve emrindeki polisi konuşuyor. O, Türkiye'yi zor durumda bırakacak bir ayıptan kurtardı.

Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, ülkeyi gerilime sürükleyecek bir provokasyona müdahale ederek, Türkiye'yi ?linç ayıbı'ndan kurtardı. Polislere, ?Eylemcileri koruyun' emrini veren Akyürek, kalabalığa da megafonla ?sağduyu' çağrısı yaptı.

TRABZON'un 47 yaşındaki Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, önceki gün Trabzon'da toplumsal olaylarda polisin nasıl davranması gerektiğini, polis okullarında ders olabilecek bir örnekle gösterdi. Akyürek emrindeki polise, ?Eylemcileri hemen kalabalığın içinden alın' diyerek 4 kişiyi ölümden, Türkiye'yi de ?linç ayıbı'ndan kurtardı.

Bildiri dağıtan Zeynep Erduğrul ve arkadaşlarını ilk uyaran trafik polisinden olayın boyutlarının büyüdüğünü öğrenen Emniyet Müdürü Akyürek, hemen olay yerine hareket ederken, aynı anda telsizden; ?Görevimiz eylemci de olsa onları korumak. Hemen şahısları kalabalığın içinden alın' emri verdi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Polisler eylemcileri Eba İşhanı'na sokarken olay yerine ulaşan Akyürek, sayıları 2 bine çıkan kalabalığa megafonla sağduyu çağrısı yaptı. Bayrak yakma söylentisinin doğru olmadığını da öğrenen polis müdürü, halkı yatıştırırken, bir yandan da işhanının arka kapısına getirttiği zırhlı araçla eylemcileri emniyet müdürlüğü binasına gönderdi. Böylece ölüm, linç ve faciayla sonuçlanabilecek bir kriz, kimsenin burnu kanamadan atlatıldı.

GÖREVİMİZİ YAPTIK

Akyürek, dünkü olaylarla ilgili olarak emniyet teşkilatının üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ifade etti. Akyürek, ?Allah, tekrar bu olayları yaşatmasın. Trabzon halkını dün sükunete davet ettik, halkımız da bu davete uydu' diye konuştu.
Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber