Jandarma ateşinden yaralanmaya soruşturma/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Nisan 2011 17:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ADANA'da sokak gösterileri sırasında tel örgüleri aşıp, girdikleri askeri alanda nöetçinin açtığı ateş sonucu yaralanan 3 çocuklar ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı. Vali İlhan Atış, "O saatte, evinde, annesinin yanında ya da babasının işyerinde olması gereken bu kişilerin olay sırasında askeri alanda ne işleri olduğu soruşturma kapsamında" dedi.Gülbahçe Mahallesi'nde sokak gösterileri sırasında bir araya gelen 150 kişilik grubun, Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı'nı çevreleyen tel örgüleri aşıp, askeri alana girdiklerini ifade eden Vali Atış, tesisin güvenliğini sağlayan askeri personelin uyarı amacıyla havaya ateş açtığını, ancak seken kurşunların 3 gence isabet ettiğini söyledi. Olayla ilgili iki aşamalı soruşturma başlatıldığını kaydeden Vali Atış, "Olayın hemen akabinde bir il emniyet müdür yardımcımız başkanlığında oluşturulan soruşturma komisyonu çalışmalara başladı. Olay Yeri İnceleme ekipleri bu konuda çalışmayı yapıyor. Ayrıca idari soruşturmanın yanında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da adli tahkikat açıldı" diye konuştu.

Şehirde huzurun sağlanması için bağlı bütün birimlerin çaba gösterdiğini vurgulayan Vali Atış, "Tüm yurtta olduğu gibi, ilimizde de huzurun tesisi için gayret sarfediliyor. Olay 18.20 sıralarında meydana gelmiştir. O saatte, molotof kokteyleriyle, taşların atıldığı ortamda, genç diye adlandırılıyorlar ben çocuk diyorum, o çocukların, evlerinde annelerinin, babalarının, dayılarının, halalarının yanında olması gereken zamanda. O saatte o ortamda, molotofların atıldığı, havai fişeklerin patladığı yerde ne işleri vardı. Bu da ayrı bir soruşturma konusu olacak" açıklamasını yaptı.

Obalar Caddesi üzerinde bulunan Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı'nın bulunduğu askeri alana giren 15 yaşındaki A.O. sağ ayağından, 17 yaşındaki D.S. sol bacağından, 12 yaşındaki A.A. ise sağ omzundan yaralanmıştı. Yaralılardan D.S. ile A.O. tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Omzundaki kurşun çıkartılan A.A.'nın ise tedavisi sürüyor.

YEŞİLKART İPTALİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Geçtiğimiz yıllarda da yasadışı gösterilerle ilgili açıklama yapan Vali İlhan Atış, "Yasadışı gösterilere katılan çocukların aileleri için bir takım yaptırımlar uygulanacak. Gerekirse yeşilkartı olanların kartları iptal edilebilir" diyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Gelen tepkiler üzerine Atış, yanlış anlaşıldığını söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber