Erdoğan: Gelecek dönem ben de yokum

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Nisan 2011 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BAŞBAKAN Erdoğan aday listesinde yer vermediği milletvekillerine önceki gece bir yemek verdi. Erdoğan, Genel Merkez'deki yemekte vekillere, "Darılmayın, kırılmayın. Gelecek dönem ben de yokum. Birlikte çalışmaya devam. Daha birlikte çok şeyler yapacağız. Milletimizin bize ihtiyacı var" diye seslendi.

Yemekte "AK Parti Güneydoğu'dan çekiliyor" eleştirilerini de yanıtlayan Erdoğan "Adaylarımızı tanımıyorlar, Gü-neydoğu'yu Diyarbakır'dan ibaret sanıyorlar" dedi. Erdoğan BDP'nin adaylarını eleştirerek, "Bölge ile alakası yok. Kürt olmayan adayları var. Bunlar hiç eleştirilmiyor ama bizim gösterdiğimiz adaylar eleştiriliyor" diye konuştu.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Dengir Mir Mehmet Fırat ve Edibe Sözen'in de aralarında olduğu 10 kadar milletvekili "önceden programım var"
diyerek yemeğe katılmadı. Yemekte milletvekillerinin Erdoğan'a serzenişte bulunmadığı öğrenildi. Eski bakanlardan Gürdal Akşit'in "Bize ne görev tevdi edilirse onu yapmaya hazırız, küskünlük olmaz, biz ev sahibiyiz" ifadesini kullandığı yemekte görme engelli milletvekili Lokman Ayva "Herkes sürekli milletvekilliği yapacaksa bekleyen binlerce insan ne olacak" diye konuştu.

'BİR SORUN OLDUĞU ORTADA'

Erdoğan, makamında dün yapılan törende, gazetecilerin "YSK'da yapısal reform düşünüyor musunuz" sorusuna "Yapısal reformlar falan artık hepsi inşallah yeni 24. dönemde önümüze gelecek" yanıtını verdi. Erdoğan "Sistem tıkandı mı" sorusu üzerine ise "Ben tıkanmak olarak değerlendirmeyeyim ama bir sorun olduğu ortada" dedi.

Hasan ÖYMEZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber