BDP'li il başkanı gözaltında/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2011 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
VAN Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Hakkari'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, aralarında BDP İl Başkanı Orhan Koparan, Belediye Başkan Yardımcıları ve BDP'li yöneticilerin de bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı.

Talimat üzerine bu sabaha karşı Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesi polislerinin de bulunduğu ekipler, belirlenen adreslere ve 'Demokratik Çözüm' adı verilen BDP çadırına eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında BDP İl Başkanı Orhan Koparan, Merkez İlçe Başkanı Kenan Kaya, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Belediye Başkan yardımcıları Hatice Demir, Abdullah Kılıç, BDP eski Merkez ilçe Başkanı Fahri Kurt, parti yöneticisi Maruf Engin, Rahmi Temel, parti saymanı Mehmet Yürür, Melek Atan, Faruk Aksaç, İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz, İl Genel Meclis üyeleri Mehtap Daştan Demirer, Selahattin Kurt, Kadir Şahin, Pehlivan Mahallesi Muhtarı İsa Saklı gözaltına alındı.

'Demokratik Çözüm Çadırı'nda ise, Kadir Çelik, Ekrem İdem, Mustafa İdem ve Kasım Temel ile isimleri öğrenilemeyen 15 kişi ile birlikte toplam 35 şüpheli gözaltına alındı. Parti yöneticilerinin gözaltına alındığını öğrenen çok sayıda kişi çadırın önünde toplandı. Van Özel yetkili savcının talimatıyla gözaltına alınan BDP'lilerin hangi gerekçeyle gözaltına alındıkları konusunda henüz açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber