Öğrenci Konseyi Başkanı: Linç girişimiyle ilgili disiplin soruşturması açılmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2011 17:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kerem Güler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği yemeğe katılmasının ardından, yaşadığı linç girişimi ile ilgili rektörlük tarafından herhangi bir disiplin soruşturması açılmadığını söyledi.

?Nedenini sorduğunuzda rektörlükten ne yanıt geldi. Rektörle görüştünüz mü?? sorusu üzerine Güler, ?Rektör beyin bana söylediği şuydu: Cumhurbaşkanı'nın yanından çıktığın zaman o tarz açıklamalar konsey başkanı olarak yaptıysan okuldaki bu grupların da sana karşı tepki vereceklerini biliyor olman gerekir.? cevabını verdi.

ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kerem Güler, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, ?Konuşmalarınızdan bir sitem algıladım. Rektörün bir ilgisizliği mi var?? şeklindeki sözleri üzerine, ?Bu konulara biraz daha ilgi gösterip, daha fazla sahip çıkmasını bekliyorum. Gayet açık bir cümle.? dedi.

Güler, başka bir gazetecinin, ?Size bir koruma vermek gibi mi?? şeklindeki sözleri üzerine, ?Ben okullarımızda bu tarz konulara daha önleyici ve proaktif yaklaşımlar bekliyorum. Linç girişiminin olacağını daha önce okula haber vermiştim. Okul, güvenliğini almıştı, ancak bunun olacağını bilerek, buna güvenlik sağlayarak, oraya gelenlerin de kim olduğunu biliyorsanız; bu öğrenciler hakkında bir işlem yapmanız lazım. Benim olayım hakkında, linç girişiminde, bir tane tutanak tutulmadıysa, herhangi bir soruşturma başlatılmadıysa ve o öğrencilerin daha önce sabıka ve vukuatları olmasına rağmen herhangi bir işlem gerçekleştirilmediyse, bunun bir öğrenci olarak feryadını ederim.? şeklinde konuştu.

?Nedenini sorduğunuzda rektörlükten ne yanıt geldi? Rektörle görüştünüz mü?? soruları üzerine Güler, rektör ile görüştüğünü aktararak, şöyle devam etti: ?Rektör beyin bana söylediği şuydu: Cumhurbaşkanı'nın yanından çıktığın zaman o tarz açıklamalar konsey başkanı olarak yaptıysan, okuldaki bu grupların da sana karşı tepki vereceklerini biliyor olman gerekir. ?

Linç girişimi ile ilgili herhangi bir disiplin soruşturması açılmadığını belirten Güler, ?Rektör Bey, biz oraya güvenlik güçlerini göndermemiz yeterlidir dedi. Allah razı olsun, bizi orada linç girişiminden kurtardı, canımızı kurtardı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Kundaklama olayının ardından, okula gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine Güler, ?Bu saatten sonra iki haftalık raporumu alıp, ailemin yanına gitmek istiyorum. Çünkü ailem gerçekten çok zor durumda.? dedi.

Meselenin, sadece üniversitelerdeki olaylar olmadığını kaydeden Güler, ?Türkiye'de şöyle bir mantalite var. Birisi ölmeden, çok feci bir şey olmadan önlem alınmıyor. Önleyici, proaktif bir tutum ülkemizde kesinlikle yok. Bu da bunun bir örneğidir. Kimler olduğu belli, ne yapacakları belli, linç girişimini yapacakları belli, ben bunu önceden söylüyorum, güvenlik gücü sağlanıyor ama herhangi bir proaktif, önleyici? Yani bu kişilere karşı bir soruşturma açılmıyor. ODTÜ'de daha önce yaşanmış başka olaylar da var. Çok şükür, eskiden yaşanan olaylar şu anda yaşanmıyor. Bu konuda da okul yönetiminin hakkını yiyemem. Daha önce çok daha vahim olaylar yaşanıyordu. Ancak şu anda yaşananlar da bir ay önceki linç girişimi de küçümsenecek bir olay değildir. Senin okulunun öğrencisi, gidip kundaklama yapıyorsa, bu da küçümsenecek bir olay değildir.? diye konuştu.

Güler, kundaklamanın, herhangi bir ?kız meselesinden' kaynaklanmadığının da altını çizdi. Bir gazetecinin, ?O kişi ile bundan sonra kampüste karşılaşırsan ne yapacaksın?? şeklindeki sözleri üzerine Güler, ?Açıkçası kampüste bundan sonra karşılaşmamayı ümit ediyorum. Burası hukuk devleti ise vatandaş olarak adalet istiyorum. Okuldan içeri sokulmaması lazım.? dedi.

"ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ OLARAK BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yasin Altınel'e yönelik, ?Siz de aracınız ile gündeme gelmiştiniz. Aracınıza yönelik de bir girişim oldu mu?? şeklindeki soru üzerine Altınel, şöyle dedi:

?Bizim gerek YÖK Başkanı, gerek Başbakan, gerek Cumhurbaşkanı ile toplantılarımızdan sonra, sosyal paylaşım sitelerinden ya da sözlü olarak konsey başkanları tehdit alıyordu. Fakat biz bunları önemsemedik. En son Kerem'in ODTÜ'de linç girişimine uğramasından sonra biraz bu işin üzerine eğildik. Baktık ki biz hep marjinal grup diyorduk ya, bu işin ardından da onlar çıktı. Daha sonra iki aracın kundaklanması çok vahim bir olay.?

Ulusal Öğrenci Konseyi olarak Kerem Güler'in yanında olduklarını kaydeden Altınel, ?Bu olayın peşini birileri bıraksa, biz bırakmayacağız.? ifadesini kullandı. Altınel, kendi aracına yönelik de yakın tarihlerde ?küçük' bazı hadiseler yaşandığını belirterek, ?Fakat bunlar çok kayda değer şeyler değil.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber