Kılıçdaroğlu: Haberal bizim onurumuzdur/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Nisan 2011 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıçdaroğlu, Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Zonguldak'tan milletvekili adayı gösterilmesine yönelik eleştirileri yanıtladı. CHP lideri, Başbakan'ı televizyonda düelloya çağırdı

Ercan AYGÜN/ZONGULDAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın 1. sıra milletvekili adayı gösterilmesine yönelik eleştirileri 'Haberal bizim onurumuzdur, Zonguldak'ın onurudur, Türkiye'nin onurudur' diye yanıtladı.

Zonguldak Madenci Anıtı Meydanı'ndaki mitinge ''Merhaba alın terinin sahipleri, kara elmasın başkenti, emeğin başkenti'' sözleriyle başlayan Kılıçdaroğlu, Haberal için 'Bir kardeşiniz, bir hemşeriniz, bir yiğit adam' sıfatlarını kullandıktan sonra şöyle dedi: 'Haberal'ın suçu ne? Ben size suçlarını söyleyeyim. 1. Üniversite kurdu. Sana ne üniversite kurmaktan. 2. Dünyanın sayılı cerrahlarından. Niye okuyorsun? 3. Bu milleti düşünüyor, fakir fukarayı düşünüyor. 4. Bütün mal varlığını bir üniversiteye verdi, dünyalık edinmedi. Benim çocuklarım, bu ülkenin çocukları okusun diye. Babası Zonguldak'ta vefat ettiğinde cenazeye katılmasına bile izin vermediler. Bu ayıp bile bu iktidara yeter. Sonra kalkıyorlar, CHP, Haberal'ı milletvekili gösterdi diye bizi suçluyorlar. İnsanda biraz vicdan olur.'

ECEVİT'İN KÖŞK ADAYI

Seçim otobüsünün üzerinde kendisine verilen Ecevit kasketini takarak konuşan Kılıçdaroğlu, Haberal'ın merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'e sağlık hizmeti sunduğunu, Ecevit'in de onu cumhurbaşkanı adaylarından birisi olarak düşündüğünü kaydetti. Kılıçdaroğlu, 'Bunu Zonguldaklı da biliyor, bunu bütün Türkiye de biliyor. Haberal bizim onurumuzdur, Zonguldak'ın onurudur, Türkiye'nin onurudur diyorum' dedi.

AKP'nin 9 yıldır iktidarda olduğunu ancak tüm Türkiye gibi Zonguldak'ın da bu sürede kan kaybettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Zonguldak bir ara bütün Karadeniz'e örnekti. İşçiler çalışır, alın terinin karşılığını alırlardı. Esnafı da Zonguldaklı da memnundu. Şimdi sadece Zonguldak'ın işçisi değil esnafı da kan kaybediyor. Bunlara beraber mücadele edeceğiz, gücümüzü birleştireceğiz.

'Adımı yolsuzlukla anarsan... gerisini söylemeyeyim'

CHP'nin 'Aile Sigortası' projesiyle Başbakan'ın paniğe kapıldığını ve SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili kendisine suçlamalarda bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: 'Beni suçluyor. Buradan Zonguldak'tan, işçi kentinden sana meydan okuyorum Recep Tayyip Erdoğan. Eğer yiğit adamsan, düzgün adamsan, adam gibi adamsan, delikanlı adamsan istediğin televizyon kanalına gel, seninle hesaplaşalım. Nasıl bir yıkacağım seni, göreceksin sen. Eğer bir toplu iğne ucu kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edersen eyvallah. İspat edemezsen benim adımı yolsuzlukla anarsan a.. gerisini söylemeyeyim.' Kılıçdaroğlu yarım bıraktığı cümlenin devamını soran gazetecilere 'Ayağını denk al, diyecektim' karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber