İmam hatip lisesinde kız öğrenciye dayak iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2011 14:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde coğrafya öğretmeni olarak görev yapan A.H., bir kız öğrenciyi darp etti. Sağlık Lisesi'nde çalışırken uygunsuz davranışları sebebiyle İmam Hatip Lisesi'ne gönderilen A.H.'nin derslerde öğrencilere hakaret ettiği, meslek derslerinde başlarını kapatan kızları ise aşağıladığı ileri sürüldü. Okul idaresi Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ilgili öğretmen hakkında soruşturma başlatılması talebinde bulundu.

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde dün meydana gelen olayda Yıldırım Sağlık Meslek Lisesi'nde çalışırken uygunsuz davranışları sebebiyle görev yeri değiştirilen coğrafya öğretmeni A.H., 9/K sınıfı öğrencisi Zeynep D.'yi sebepsiz yere dövdü. Zeynep D. yaşadıklarını şöyle anlattı: ?Sınıf başkanıydım. O gün öğretmenimiz 5 dakika derse geç geldi. Arkadaşımda sınıf defteri vardı. Sanırım dersin boş olduğunu sanıp sınıf defterini götürmek istedi. Ben de arkadaşımın arkasından gittim sınıf defterini almak için. Kapıyı açtım yan sınıfın öğretmeni beni gördü ve tam ben konuyu anlatmaya çalışıyorken ?sus' dedi ve arkasından bana sert bir şekilde tokat attı. Derse giren öğretmenimiz geldi. Ben bayılacak gibi olunca revire götürdüler. Revirde benimle ilgilendiler ve daha sonra müdürle konuşmaya gittim. Bana tokat atan öğretmenle müdür içeride görüştü. Müdürle görüştükten sonra bana parmağını sallayarak, ?bunların hepsi senin yüzünden oldu. Senden de içeridekinden de bunun acısını çıkaracağım' ifadesini kullandı.?

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Karaağaç ise olayla ilgili çalışma başlattıklarını bildirdi. İlgili öğretmenin 2009-2010 eğitim yılında Yıldırım Sağlık Meslek Lisesi'nden geldiğini dile getiren Karaağaç şöyle konuştu: ?Orada da huzuru bozduğu söyleniyordu. Burada da daha önce birkaç kez sıkıntılar yarattı. Düzeleceğine inandık, fakat düzelmedi. Olay günü ben öğretmeni odaya çağırdım ve öğrenciye vuramayacağını söyledim. Kaldı ki öğrencimiz üstelik bir kız. ?Bana, disiplin etmek için vururum' dedi. Ben de 'öğrenciyi disiplin etmek böyle olmaz' dedim. Eğitim çalışanı olarak hassasiyetimiz yüksek. Biz görevimizin hassasiyet ve inceliklerini biliyoruz. Bu çerçevede kendi evladımızdır o. Olaya bu çerçeveden yaklaşıyoruz.?

Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Esen ise konuya ilişkin kendilerine herhangi bir bilginin ulaşmadığını söyledi. Şiddeti kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Esen, kanunlar çerçevesinde gerekenin yapılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber