İzmir'de ALES'teki problem matbaadan kaynaklanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2011 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'nda İzmir'de yaşanan hatalı kitapçık probleminin matbaadan kaynaklandığı belirtildi.

ÖSYM İzmir Temsilciliği yetkilileri, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yaşanan problemin, kitapçıkları basan Meteksan firmasından kaynaklandığını söyledi. Sınava giren yaklaşık 525 adayın soru kitapçığında basım hatası olduğunu ifade eden yetkililer, "Sorun, kitapçıklarındaki baskı hatası. Basılan evraklar birbirine kaymış, karışmış. Sorular kaymış, kitapçıkların şifreleri garip bir şekilde karışmış. Basım hatası. Elimizde 200 tane yedek kitapçık vardı, 50 tane de Manisa'dan getirdik. 245'ini dağıttık, 280 dolayında yetişmeyen kaldı." dedi.

Şimdiye kadar böyle bir hata olmadığını, çok önceden Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavında, bir tek salonda küçük bir sıkıntı olduğunu kaydeden yetkililer, o zaman tek kitap türü olduğunu, o şartlarda fotokopi ile çoğaltıp sınavı geciktirerek başlattıklarını aktardı. Açık Öğretim'in ALES gibi yarışma sınavı olmadığını anlatan yetkililer, "ALES'te yaşanan sıkıntının bizimle hiç alâkası yok. Kapalı, kilitli kutular geliyor. Kilitli kutuları sınav merkezlerine gönderiyoruz. Kutunun içinden ne çıkarsa salona dağıtılıyor. Bozuk çıkınca, elimizdeki imkanları kullanıp yedekleri kullanmak istedik. Onlar da yetmeyince önleyemedik. Sınıflarda eksik olur diye kitapçık geliyor. Kitapçığın hatalı basılması ilk kez oldu. Matbaadaki çalışanlarla ya da kontrolörlerle ilgili olabilir. Başkanlık bunu inceleyecektir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber