Bahçeli: İşsizliği kim çözerse elini öperim/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Nisan 2011 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu, işsizliğin toplumun huzurunu, ailenin yapısını bozduğunu belirterek, "İşsizlik artarak devam ediyor. Bu sorun çözülmeli. Bu sorunu kim çözerse elini öperim" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TEM Bolu Gerede gişelerinin önünde yaklaşık 100 araçlık konvoyla karşılandı. İlçe girişinde otomobilinden inen Devlet Bahçeli, esnafı ziyaret edip, sohbet etti. Birçok kişi, Devlet Bahçeli'nin elini öptü. Bahçeli daha sonra ilçe meydanında parti otobüsünün üzerinden yaklaşık 500 kişiye hitap etti.

Türkiye'nin en büyük sorunun işsizlik olduğunu, toplumun huzurunu, ailenin yapısını bozduğunu belirten Bahçeli şunları söyledi:

"6 milyona yakın işsizimiz vardır. İşsizlik artarak devam ediyor. Bu sorun çözülmeli. Bu sorunu kim çözerse elini öperim. Sorun gittikçe yaygınlaşıyor. Gençlerimiz işsiz. Gelinlik çağına gelmiş, eğitimini tamamlamış evinde annesiyle oturan kızlarımız var. Gençlerimiz hala baba eline bakıyor, eve kapanıyor. Böylelikle sosyal patlama önce ailede başlıyor. Bu Türkiye geneline yaygınlaşırsa tehlike olur. Suç oranlarının artmasının nedeni budur, cinayetlerin artması bundandır, kadına şiddet bundandır. İşsizliğin getirmiş olduğu yoksulluktur."

'İKTİDAR DEĞİŞMELİ'

Ak Parti iktidarının 3'üncü döneminin Türkiye için karanlık olacağını öne süren Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bin yıllık kardeşlik gittikçe ayrışmaya gidiyor. Çatışmalar olabilir. Suriye'yi, Libya'yı, Mısır'ı, Yemen'i görüyorsunuz. Bunlar yanınızda olanlar. Bunları Türkiye üzerine yansıtmak isteyenler, Türkiye üzerinde hesabı kitabı olanların oyunlarına düşmemek için yeni bir nefes almak lazım. Miliyetçi Hareket Partisi olarak iktidarın değişmesinden yanayız."

'HİLAL KART' YOKSULU KUCAKLAYACAK'

Devlet Bahçeli, iktidar olmaları durumunda 'Hilal Kart' projesini uygulayacaklarını belirterek, projenin detaylarını şöyle açıkladı:

"Bir Hilal Kart uygulaması koyacağız. Bu kart tüketici kredisi değil, banka kartı değil, aldığınızı faiziyle ödeme yolu değil. Bu kart milletimizin vergiler yoluyla oluşturduğu gelir kaynaklarından yoksullar için oluşturduğu bir karttır. Bu harcama kartıdır. Geri ödemesi yok, faizi yok. Kapınızı çalan icracı olmayacak. Bu kart cebinizde olacak. Haysiyetiniz, onurunuz, 'Yoksulum ama milletim yanımda' dediğiniz bir kart olacaktır. Bu kartla sadece bulunduğunuz yerdeki esnaftan alışveriş yapacaksınız. Büyük kentlere gidip yabancı şirketlerin oluşturduğu alışveriş merkezlerinden değil, kendi ilçenizdeki esnaftan, bakkaldan alışveriş yapacaksınız. Böylelikle toplumsal kalkınma dalga dalga yayılacak. Bu 'yaşa ve yaşat' ilkesinin gereğidir. Bu toplumculuk ilkesinin genelidir. Bu sözün içinde emekliden tut, dul ve yetim kim varsa devletin size sözüdür. Hilal Kart yoksulu millet adına kucaklayacak."

Bahçeli konuşmasının ardından partililere çiçek attı. Bahçeli daha sonra miting için Bolu'ya geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber