Türk Eğitim Sen'den YÖK ve ÖSYM başkanları hakkında suç duyurusu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Nisan 2011 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜRK Eğitim Sen 2 Nolu Kayseri Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, 'Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı Yargılansın' imza kampanyasında topladıkları imzalarla birlikte YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) yaşanan şifre iddiaları nedeniyle Kayseri'de başlatılan 'Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı Yargılansın' imza kampanyasında bin 700 imza toplandığı belirtildi. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, topladıkları imzalarla birlikte Kayseri Adliyesi'ne gelerek YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşananlar karşısında sessiz kaldığını belirten Ali İhsan Öztürk, "Doğu devletlerinde böyle bir hata olsa, hatayı yapan kendini onuruyla, şerefiyle öldürür. Batı devletlerinde ise onuru ve şerefiyle görevini bırakırdı. ÖSYM ve YÖK başkanları hakkında gerekenin yapılmasını istiyoruz" dedi. Ali İhsan Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ustalık dönemimiz olacak' söylemlerini de eleştirerek, "Çıraklığınızda böyle bir skandal oluyorsa, ustalığınızda daha büyüklerini bekler hale geldik" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber