NATO'daki görevinde kalp krizinden ölen üsteğmen, şehid sayılmadan toprağa verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2011 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NATO bünyesinde görevli olduğu Afganistan'da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Üsteğmen Özgür Sami Sevinç'in (34) cenazesi, memleketi Mersin'in Bozyazı ilçesinde toprağa verildi.

NATO bünyesinde görevli olduğu Afganistan'da 25 Nisanda spor yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Hava Pilot Üsteğmen Özgür Sami Sevinç'in cenazesi, askeri uçakla getirildiği Gazipaşa Havaalanı'ndan alınarak karayoluyla Bozyazı ilçesine getirildi.

Sevinç'in cenazesi, annesi Hülya, babası Rahmi, eşi Doğa ve 1 yaşındaki oğlu Doruk'un yanı sıra Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Anamur İlç e Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakkı Saygılı, Bozyazı Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Yılmaz ile bazı askeri personelin katılımıyla Beyreli Mezarlığında düzenlenen törende gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tören sırasında anne Hülya Sevinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, acılarının büyük olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Allah verdi, Allah aldı. Ne diyeyim bilmiyorum. Bugün oğlumu genç yaşta toprağa verdim. Ama acıların en büyüğünü, oğlumun şehid mertebesine kabul edilmediğini öğrendiğimde yaşadım. Benim oğlum görevli olarak o topraklara gitmişti. Nasıl olur da şehid kabul edilemez, onu anlayamadım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber