Cesedi bulunan öğrencinin katili okul arkadaşı çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Nisan 2011 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GİRESUN'un Tirebolu İlçesi'nde dün fındık bahçesinde cesedi bulunan lise öğrencisi 16 yaşındaki Halil Gök'ün katil zanlısının okul arkadaşı S.C.B. olduğu ortaya çıktı. S.C.B., adam öldürmek ve silah taşımak, okul öğrencilerinden K.G. de silah taşımak ve delilleri karartmak suçlamasıyla tutuklandı.

Tirebolu'da liseli U.K. dün polise giderek, bir süredir kayıp olduğu bildirilen Halil Gök'ü, okul arkadaşı S.C.B.'nin tabancayla vurarak öldürdüğünü, cesedinin de Tirebolu Endüstri Meslek Lisesi'ne 200 metre uzaklıktaki fındık bahçesinde olduğunu ihbar etti. Bunun üzerine tabancayla başından vurularak öldürülen Halil Gök'ün cesedi fındık bahçesinde bulundu.

Gözaltına alınan 18 yaşındaki S.C.B. Tirebolu Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgusunda, Halil Gök'ü yeğenine tacizde bulunduğu için dedesine ait tabancayla öldürdüğünü, olayın üzerinden 1 hafta geçtikten sonra arkadaşı U.K. ile birlikte cesedi daha tenha bir yere çekerek üzerini de çalılarla örttüklerini anlattı.

S.C.B.'nin, Gök'ü öldürdüğü tabancayı okul arkadaşı 18 yaşındaki K.G.'ye verdiğini, onun da tabancayı H.K.'ya sattığını söylemesi üzerine polis K.G. ve tabancayı satın alan H.K.'yı da yakaladı. H.K.'da olayda kullanılan tabanca ele geçirildi. S.C.B.'nin dedesi O.B.'ye ait iki ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 8 mermi ve 51 mavzer mermisi de Belediye Hayvan Barınağı'nda saklandığı yerde bulundu.

TUTUKLANDI

Tirebolu Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen cihayet şüphelisi S.C.B. adam öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak, K.G.' ise ruhsatsız silah taşımak ve delilleri karartmak suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderidi. U.K. ise serbest bırakıldı. H.K. ile ilgili sorgulamanın sürdüğü, firar eden dede O.B.'nin ise arandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber