Vali: Kamu personeli, valilik izni olmadan basına bilgi veremez

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2011 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli yetkililer ile personelin valilik oluru almadan basına bilgi veremeyeceklerini bildirdi.

Dursun Ali Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarına konuyla ilgili genelge gönderdi. Genelde, bir kısım görevlilerin yetkili kılınmadıkları halde basın, yayın organlarına görüş ve açıklama şeklinde veya basında çıkan haberlerle ilgili bilgi ve demeç verdiklerinin gözlendiği belirtilerek, "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 15.maddesinde 'Devlet Memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı görevli, illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir.' hükmü yer almaktadır. Bu bakımdan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli memurlar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 15'inci maddesi uyarınca sorumluluğunu taşıdıkları kuruluşlarla ilgili bilgileri yetkili kılındıkları takdirde basına verebilirler." denildi.

"Süratli haber akışını sağlamak ve kamuoyunu anında bilgilendirebilmek açısından, basın mensuplarının bilgi talebi halinde, kaymakamlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdür veya yetkilileri tarafından yalnız kurumlarına ait gerçekleştirilen faaliyetlere münhasır olmak üzere sadece teknik ve istatistikî konularda bilgi, zaman kaybına ve gereksiz yazışmalara meydan vermeden doğrudan verilecektir." ifadelerine yer verilen genelgede, şunlar kaydedildi:

"Televizyon ve radyo programlarına çıkılması için talep gelmesi veya basın toplantısı yapılmak istenmesi durumunda, valiliğimizden yazılı izin alınacak ve alınan iznin bir örneği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne gönderilecektir. Kaymakamlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından basın-yayın kuruluşlarına gönderilecek olan basın açıklamaları veya basın bültenleri de İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile gönderilecektir. Valiliğimiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kaymakamlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarından istenilen bilgiler telefon, faks veya e-posta yoluyla süratle gönderilecek, gönderilen bu bilgiler daha sonra yazı ile teyit edilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber