'Git karneni değiştir öyle gel' denmeyecek

Haber Giriş : 09 Nisan 2005 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık karnelerinin reçete sayfaları biten ve yenilenmeyen hastalara matbu reçete kağıtlarıyla ilaç yazılacak. Böylece gittiği sağlık kuruluşunda sağlık karnesinde sorun çıkan hastalara, "Git karneni değiştir öyle gel" denilemeyecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkanlığı Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı'na bir yazı göndererek, sağlık karnelerinin yenilenmesine ilişkin önerilerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı ve SSK'nın vardığı mutabakata göre, sağlık karnelerinin reçete sayfaları biten ve yenilenmeyenler için gerek Sağlık Bakanlığı gerekse SSK ile anlaşmalı üniversite ve özel sağlık tesisleri yada bakanlığımıza bağlı sağlık tesislerince sevk yapılmış hastalar için matbu reçeteler kullanılacak.

Bu arada, sağlık karnelerindeki reçetelerde yer alan sigortalı, emekli sigortalı ile bunların geçindirmekle yükümlü olduğu eş, çocuk, ana ve babalarıyla hak sahibi olarak gelir yada aylık alanın; adı-soyadı, sigorta yada tahsis numarası, teşhis, tarih, protokol numarası, doktorun imzası, görev yaptığı hastanenin adı, diploma numarası varsa uzmanlık dalını belirten kaşenin bulunması halinde ise tek nüsha olarak düzenlenecek bu reçeteler geçerli sayılacak.

Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. İsmail Demirtaş, 81 İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdiği genelgede, SSK'ya bağlı Ankara Etlik Merkez Depolarında yeterli mevcudu olan "07.1000" ve "013.00" kod numaralı matbu reçete kağıtlarının da kullanılabileceğini bildirdi. Demirtaş, söz konusu reçetelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık birimlerine, anlaşmalı üniversite hastanelerine ve özel sağlık tesislerine teslim edilmek üzere, Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerine yapılacak talep sonucu belirtilen sağlık tesislerinin ihtiyaçları oranında dağıtımın yapılacağını kaydetti. Demirtaş, söz konusu reçetelerin Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerinden temin edilmesi için sağlık birimlerinin bilgilendirilmesini istedi.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber