Kamu-Sen: 'Memurlar ekonomik soykırımla karşı karşıya'

Haber Giriş : 09 Nisan 2005 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarının en önemli sorununun "düşük ücret" olduğunu ifade ederek, "Memurlar ekonomik baskı altında, bir ekonomik soykırımla karşı karşıya" dedi.

Türkiye Kamu-Sen'in merkez yöneticileri ile bağlı sendikaların Ankara şube temsilcilerinin toplantısında konuşan Akyıldız,, hedeflerinin kamu çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Kamu çalışanlarının en önemli sorununun "düşük ücret" olduğunu dile getiren Akyıldız, "Memurlar ekonomik baskı altında, bir ekonomik soykırımla karşı karşıya" diye konuştu.

Aynı statüye sahip olan, aynı sorumluluğu paylaşan kamu çalışanları arasındaki ücret farkını eleştiren Akyıldız, sadece kurumun adının değişmesiyle ortaya çıkan bu farklılıkların giderilmesinde ısrarcı olacaklarını bildirdi.

Kamu çalışanlarının en ilkel yöntemlerle en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını anlatan Akyıldız, Türkiye'de 35-36 kişiye bir memur düştüğü ortamda, kamu çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini istediklerini kaydetti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber