Mamak'ın komutanı tedavide

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mayıs 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nurettin KURT

12 Eylül döneminde tutuklu ve hükümlülere en ağır işkencelerin yapıldığı yerlerden biri olan Mamak Cezaevi'nin Komutanı Albay Raci Tetik'in adresi, Devrimci 78'ler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Cerek'in çeşitli illerde bastırdığı afişlerle ve internette yapılan aramalarla, uzun uğraşlar sonunda bulundu.Adres, şikayet dilekçesiyle birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi. Cerek, Tetik'in, dövülerek öldürülen yazar İlhan Erdost'un yanı sıra bakımsızlık, ağır işkence, cezaevi koşulları nedeniyle pek çok insanın ölümünden sorumlu olduğunu iddia etti. Cerek, Tetik'in, ?İşkence ve kötü muamelede bulunmak, tehdit, cinayet ve görevi kötüye kullanmak? suçlarından yargılanmasını istedi.

Cerek'in verdiği bilgilerden yola çıkarak, Tetik'in yaşadığı İzmir'deki evine gittik. Sadece ?Aliye Öğretmen? yazılı kapı zilini çaldığımızda karşımıza Tetik'in eşi Aliye Tetik çıktı. Dönem dönem eşi hakkında gazetelerde haberler çıktığını, bunlara üzüldüklerini belirten Aliye Tetik, ?Bu olayı evirip çevirip önümüze koyarak, uzattıkça uzatıyorlar. Biz de sıkıldık artık? diye sitem etti. Eşinin kanser hastası olduğunu kaydeden Aliye Tetik, şunları söyledi:

Yurtdışında

?Eşim yurtdışında, oğlumuzun yanında kanser tedavisi görüyor. Zamanında konuştu konuşacağını, benim konuşmamın da hiçbir anlamı yok. Kapımızda korumalar, bekçiler var. Devlet bizi hem koruyor, hem korumuyor, bu nasıl bir şeyse? Eşim bir dönem görev yapmıştır ve bunun sonucunda bazı insanlar rahatsız olmuşlardır. Bunun için de diyecek hiçbir şeyimiz yok. Sık sık gündeme getirerek uzattıkça uzatıyorlar.?

Tetik hakkındaki soruşturmayı, 12 Eylül referandumu sonrasında yargılanmalarının önü açılan Kenan Evren, Tahsin Şahinkaya ve Nejat Tümer'le ilgili soruşturmaya da bakan Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber