Şişmanlık yaşam süresini ve kalitesini olumsuz etkiliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2011 13:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme Diyet Uzmanı Hümeyra Taşcıoğlu, dünya ülkelerinin obezlikle mücadele ettiğini belirterek, ?Şişmanlık yaşam süresini ve kalitesini olumsuz etkiliyor.? dedi.

Kayseri Melikgazi Belediyesi ve Acıbadem Kayseri Hastanesi işbirliği ile her ay çeşitli konularda vatandaşları bilgilendirmek amacı ile yapılan Sağlık Seminerleri'nde bu ay ki konu insanların en önemli sorunlarından birisi obezite oldu.

Melikgazi Belediyesi Nikâh Salonu'nda gerçekleştirilen ve özellikle bayanların ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak Acıbadem Hastanesi Beslenme Diyet Uzmanı Hümeyra Taşcıoğlu katıldı.

Dünya genelinde yaklaşık 250 milyon kişinin obez olduğunu ve bu sayının her yıl büyük bir hızla arttığını belirten Diyetisyen Hümeyda Taşcıoğlu, şu bilgileri verdi: ?Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmaya göre 2025 yılında obez kişi sayısı 300 milyona ulaşacak. Amerika'da her yıl 350?400 bin kişi, obeziteye bağlı rahatsızlıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Bu sonuçlardan da anlaşılacağı gibi obezitenin vahşi bir katil olduğu gerçeğini herkesin kabul etmesi gerekiyor.?

Taşçıoğlu, şişmanlığın bir hastalık olduğunu ve sıklığının giderek arttığını da hatırlatarak, ?Şişmanlık yaşam süresini ve kalitesini olumsuz yönde etkiler, bu yüzden şişmanlık mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Şişmanlıktan korunmanın en iyi yolu sağlıklı beslenmeden geçer.? dedi.

Soru cevap şeklinde geçen seminerin son bölümünde katılımcılar obezite ile ilgili daha detaylı bilgiler aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber