Yazıcı: 2011 yılında gümrüklerde 3 bin kişi istihdam edilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2011 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 2011 yılında sınır kapılarında üç bin kişi istihdam edeceklerini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Hopa Gümrük Muhafaza Başmüdürü Ömer Ersoy, Sarp Gümrük Muhafaza Müdürü Hüseyin Birdal ile birlikte Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Bakan ve beraberindekiler Sarp Sınır Kapısı'nın Gürcistan tarafında Gürcistan hükümeti tarafından yapılan yeni gümrük binası çalışmalarını inceledi. Bakan Yazıcı, inceleme sırasında yanındakilerle birlikte pasaportsuz olarak Gürcistan topraklarına girdi.

Bakan Yazıcı gördüğü bir Gürcistan polisine "Bu Gürcü mü? Ala buraya gel" şeklinde yanına çağırdı. Yazıcı, yanına gelen Gürcü polis yetkilisine ilk olarak "Ne yapıyordun. Uyuyor muydun ?" diye sordu. Kontrol noktasına girerek bilgisayarın başına geçen Yazıcı, burada Sarp Gümrük Muhafaza Müdürü Birdal'dan bilgisayardan 2010 ve 2011 yıllarında araç geçişlerine ait istatistiki verileri göstermesini istedi. Birdal, istenilen verileri bilgisayar ortamında bulmakta güçlük çekti. Bakan sert bir ses tonuyla Birdal'ı uyardı. Bilgisayarın kullanıcı operatörü gelerek Bakan Yazıcı'n ın istediği verilere ulaştı.

Bakan Hayati Yazıcı, daha sonra yaptığı açıklamada, Sarp Sınır Kapısı'nın önemli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Gürcistan ile bu kapının ortak gümrük kapısı olarak kullanılması için protokol imzaladık. Ama kapıları aynı zamanlarda modernize edemedik. Biz tamamladık. Şimdi Gürcistan kendi tarafında çalışma yapıyor. Tam olarak uygulanmaya başladığında yaya geçişlerindeki sorunları aşaca ğız. Vatandaşlarımız giriş çıkışı ticaret için yapıyor. Bu konuya dikkat çekmek için yaptım. Ulaştırma Bakanlığınca araçların belirli zaman dilimi ile giriş çıkışı konusunda yönetmelik yapılmıştı. Ama Danıştay seyahat özgürlüğüne sınırlama olduğu yönü nde karar vererek iptal etti." Yazıcı, Gürcistan'a pasaportsuz geçişler için çalışmaların sü rdüğünü belirterek şunları söyledi: "Pek çok komşumuzla vizeyi kaldırdı k. Bunun bir adım ötesi kimlikle geçiş. Bununla ilgili henüz yazılı formasyon olmad ı. Ama çalışmalar sürüyor."

2011 yılında sınır kapılarında 3 bin kişinin istihdam edileceğini de kaydeden Bakan Yazıcı "Parlamentodan çıkarılan Torba Yasa kapsamında gümrüklere iki bin kişilik kadro aldık. Emekli olanların yarısı kadar da kadro alabiliyoruz. Böylece 2011'de gümrüklerde 3 bine yakın kişiyi istihdam edebileceğiz. Ama bu kişilerin eğitimi önem taşıyor" dedi.

GÖKTÜRK FIRAT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber