Türkiye'de her üç ?cep' abonesinden biri 3G'de

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2011 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray, bugün itibariyle Türkiye'de 3G aboneliğinin yüzde 31 penetrasyona ulaştığını belirterek, ?AB ortalamasının da yüzde 30 olduğunu düşünürsek, Türkiye'de gerçekten hızlı bir büyüme oldu? dedi

Vodafone Türkiye CEO'su Timuray'dan bir plaket alan HTC CEO'su Peter Chou, Türkiye'nin kendileri için Avrupa'daki 2. akıllı telefon pazarı olduğunu söyledi.Vodafone ile akıllı telefon pazarı şirketlerinden HTC Corporation'un global işbirliği anlaşmalarının Türkiye tanıtımında konuşan Timuray, dünyada mobil geniş bant kullanımında bugün 3G aboneliğinin çok önemli bir eşiği aşarak 1 milyar abone sayısını geçtiğini söyledi. Uluslararası telekomünikasyon verilerine göre dünyada yaklaşık 5 milyar mobil iletişim kullanıcısı içinde 3G kullanımının yüzde 20'ye geldiğini ifade eden Timuray, 2014 sonu itibariyle 3G kullanıcılarının sayısının 2 milyar 770 milyon seviyesine ulaşacağını ve toplam penetrasyonda da yüzde 43'e çıkacağının öngörüldüğünü bildirdi.

Timuray, abonelerin 3G servislerine olan ilgisinde akıllı telefon kullanımının da önemli etkisi olacağına işaret ederek, ?Akıllı telefonun penetrasyonu bakıldığında Türkiye'de yüzde 16 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Mobil internet kullanımında ciddi bir sıçrama söz konusu. 2010 yılı son çeyreğinde mobil internet kullanımında yüzde 25 artış olduğunu görmekteyiz. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde mobil internet kullanımında büyük bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz? dedi.

Akıllı telefonda yüzde 30 pay

Potansiyeli daha da hızlandırmak için ?süper internet? adı verilen stratejiyle 2011 yılında Türkiye'de mobil veri kullanımının daha da artmasına yönelik bir kampanya yürüttüklerini de belirten Timuray, bunun için 3G teknolojisini yaygınlaştırmak, veri hizmetlerini her kesimin ulaşabileceği tarife yapısıyla desteklemek ve akıllı teknolojileri Türkiye'ye getirmek gibi üç ayaklı bir strateji yürüttüklerini de ekledi. HTC ile yapılan anlaşmanın önemli bir kilometre taşını oluşturduğunu belirten Timuray, Türkiye genelinde telefon satışları içinde akıllı telefonlarının satış payının ilk çeyrek itibariyle yüzde 30 olduğunu belirterek, ?Geçen aylarda Vodafone markalı cihazların satışında önemli bir yükseliş vardı, şubat ayında iki numaralı konuma geldik. Yeni dönemde de portföyü daha da genişleterek, satışları devam ettireceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber