Savcılık YGS için suç unsuru yok dedi, ÖSYM Başkanı için soruşturma istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2011 15:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin soruşturmayı tamamladığı bildirildi.

Soruşturmanın sonucuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

"YGS"DE TAKİPSİZLİK KARARI

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, iddialar üzerine yürütülen soruşturmayı tamamladı. Sakınan, soruşturma sonucunda ''kovuşturmaya yer olmadığına'' karar verdi.

Kararda, ''Başsavcılığımızca soruşturmaya konu suçlar nedeniyle takibi gerektirir herhangi bir suç unsuru bulunmadığından, olay nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi'' denildi.

SAVCILIK KARARI MAHKEMEYE GÖNDERDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin soruşturmada verdiği ''kovuşturmaya yer olmadığı'' kararını, Ankara 7. İdare Mahkemesi'ne gönderdi.

ÖSYM BAŞKANINA SORUŞTURMA İZNİ İSTEĞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin ''takipsizlik'' kararında, ÖSYM Başkanı Ali Demir ile YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında YÖK Başkanlığından soruşturma izni istedi.

Başsavcılıkça verilen ''takipsizlik'' kararında, ÖSYM Başkanı, YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında ''görevi ihmal'' ve ''görevin kötüye kullanılması'' iddialarıyla ilgili evrakın 6114 sayılı yasa gereğince YÖK Başkanlığına soruşturma izni için gönderilmesine karar verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber