Erenköy'de 'gümrükçü' eylemi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mayıs 2011 11:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul?daki "gümrük operasyonunda" gümrük memurlarının da gözaltına alınması sonrası işlemlerin durma noktasına geldiğini iddia eden TIR sürücüleri ile çeşitli firmaların görevlileri Erenköy Gümrük Müdürlüğü önünde yol kapatarak eylem yaptı.

Maliye Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve Mali Şube Polisi'nin yaptığı ortak çalışma sonucunda düzenlenen operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alınması ihracatçıları vurdu. Erenköy Gümrük Müdürlüğü'nde ihracat işlemleri için bekleyen TIR şoförleri ve çeşitli firmaların görevlileri, polis tarafından pazartesi günü başlatılan ve bazı gümrük müdürlüğü personellerinin de gözaltına alındığı operasyon sonrasında işlemlerin durma noktasına geldiği öne sürerek eylem yaptı. İşlemlerin yürümemesi nedeniyle mağdur olduklarını öne süren yaklaşık 200 kişilik grup, önce sloganlar attı ardından da Bostancı Dudulu Caddesi?ne çıkarak bir süre yolu araç trafiğine kapattı.

EVRAK İMZALAMAKTAN KORKUYORLAR

Bir gümrük müşavirliği firmasında çalışan Çağlar Uludağ, ?Eskiden 5 kişinin çalıştığı serviste 2 kişi var. Onlar da başka bölümlerden gönderilmiş. Hem işlemleri yapamıyorlar hem de soruşturmadan korktukları için evrak imzalamaktan korkuyorlar" dedi.

Grubun eyleminde sırasında oluşan yoğun trafik eylemin olaysız sona ermesiyle normale döndü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber