Üniversite öğrencileri bütünleme sınavlarının kaldırılmasını protesto etti/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 15:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sinop Üniversitesi 3. Bahar Şenliği'ne, bütünleme sınavlarının kaldırılmasını protesto eden bir grup öğrenci damgasını vurdu.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kampüsünde yapılan 3.Bahar Şenliklerinde dün akşam Hande Yener konseri öncesinde yaklaşık 200 civarında öğrenci "Küfür Etmiyoruz, Kavga Etmiyoruz, Edebimizle Bütünleme Hakkımızı Geri İstiyoruz", "Baba..Üniversiteyi Terk Ettirecekler" pankartlarını açarak çeşitli sloganlarla alana girdiler. Yaklaşık 1 saat süren protestoda "Bütünleme hakkımız geri verilsin", "Senato bütünden elini çek, senato anketi on kişiyle mi yaptın", "Bütünleme istiyoruz, Eğlence değil", "Müziğide susturun,susturun" şeklinde slogan atan öğrenciler zaman zaman eylemlerini oturarak sürdürüken, müzik başladığında sahne alan sanatçılarıda ıslıklayıp yuhaladılar.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı Deniz Baltacı oturarak yaptığı basın açıklamasında, "Öğrencilerin demokratik ve haklı taleplerini dikkate almayan adeta ticarethane yönetimi zihniyetiyle bizleri mali açıkları kapatmaya yarayan günah keçileri olarak gören, çağdaş, akılcı ve çoğulcu eğitim anlayışından, koltuk sevdasıyla makam odalarında sıkışıp kalan, öğrencilerin sorunlarından ve sistemin bizlere yüklediği külfetlerden bi haber olan, biz öğrencileri birer müşteri olarak gören Sinop Üniversitesi yönetimine karşı öğrencilerin genel iradesini yansıtan bir tepkidir. Bütünleme haklarımızın elimizden alınmasını protesto ediyoruz" diye konuştu.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Şevket Büyükhatipoğlu, öğrencilerin bu davranışlarını anlayamadıklarını ifade ederek, "Biz bütünlemeleri güz aylarına almıştık. Yaz aylarında bizim yaptığımız geçici bütünlemeleri kaldırmak zorunda kaldık. Bizim bütünlemelerimiz güz aylarında olduğu için Haziranın 10' nda sınavlar bitiyor. Eskiden okuldan atılma vardı. Şimdi atılma yok. Biz atılma olmadığı için bu düzenlemeyi yaptık. Bazı öğrencilerimizde seslerini duyurabilmek için bu konseri sabote etmeye çalıştılar" dedi.

Öte yandan Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kampüsünde yapılan 3.Bahar Şenliklerine öğrencilerin protestosu nedeniyle 1 saat gecikmeli çıkan Hande Yener, birbirinden güzel şarkılarla öğrencileri coşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber