Bakan Akdağ'dan görme engelli işçiye özür mektubu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ pazar günü Batman gezisinde "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Para kazanıyorsun değil mi?" dediği görme engelli hastane çalışanı 29 yaşındaki Nurullah Mehmetoğlu'ndan telefonla arayarak özür dilemesinin ardından mektupla da özür diledi.

Mehmetoğlu, Bakan Akdağ'ın kendisini telefonla arayıp, "Yorgundum o sözleri kullandığım için özür diliyorum" dediğini söyledi. Mehmetoğlu, "Bakan olduğu için özrünü kabul ettim" dedi. Bakan Akdağ telefonla özür dilemesinin ardından mektup yazarak da özür diledi.

İşte o mektup:

Batman'da pazar günü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne giderek, incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, personelle yemek yerken çalışanlar sorunlarını iletti. Hastanenin telefon santralinde çalışan görme engelli Nurullah Mehmetoğlu da Bakan Akdağ'a sorunlarını anlatmak istedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Bakan Akdağ'ın yanına gelmesine yardımcı olduğu Nurullah Mehmetoğlu, "Biz burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz" dedi. Mehmetoğlu'nun bu şikayeti üzerine Bakan Akdağ, "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Para kazanıyorsun değil mi?" diye sordu. Bakan Akdağ'a "Evet" yanıtını veren Nurullah Mehmetoğlu, "Müteahhit şirketlerin yanından ne zaman kurtulacağız" dedi. Bakan Akdağ bunun üzerine, "Müteahhit şirketlerde çalışacaksınız, para kazanacaksınız, hadi bakalım" diye ekledi.

Bakan Akdağ'ın bu sözlerinden rencide olduğunu söyleyen Nurullah Mehmetoğlu, bugün Akdağ'ın kendisini telefonla arayarak özür dilediğini anlattı. Evli ve 6 çocuk babası Mehmetoğlu, bugün öğleden sonra Akdağ'ın kendisini cep telefonundan aradığını belirterek şöyle dedi:

"Yaklaşık 3 dakika süren bir görüşmemiz oldu. Nurullah bey dediği an, telefondaki sesin bakana ait olduğunu anladım. Seçim çalışmalarından dolayı yorgun olduğunu ve kullandığı o sözler için benden bizzat özür dilediğini söyledi. Bakan beye o kullandığı sözleri kolay kolay unutmayacağımı ifade ettim. Ama bakan olduğu için de özrünü kabul ettiğimi belirttim. Bakan bey iş durumu konusunda bir şey yapacağını, ancak ilerdeki süreçte bana yardımcı olacağını açıkladı. Ben de bakan diye de özrünü kabul ettim. Bu konuda arkadaşlarımdan büyük destek aldım. Önemli olan da bakanın özür dilemesiydi."

Bakan Akdağ bugün de Mehmetoğlu'na mektup yazarak özür diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber