Taksim'de 19 Mayıs coşkusu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2011 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeral Hulusi Akar ile siyasi partilerin temsilcileri ve diğer ilgililerin katıldığı törende, anıta, çelenk konulup, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Avni Mutlu şunları yazdı:

''Büyük Atatürk, inandığınız ve güvendiğiniz, kendilerine 19 Mayıs'ı armağan ettiğiniz, gençlerimizle birlikte huzurunuzdayız. Yegane amacımız, ekonomide, kültür ve sanata, sporda, bilim ve teknolojide Türkiye ve İstanbul'u daha ileriye taşımak, demokrasimizi daha da derinleştirmek, insan haklarını geliştirmek, halkımızın hayat standartlarını yükseltmek, refah ve mutluluğunu arttırmak, çocuk ve gençlerimize mutlu ve huzurlu yarınlar armağan etmektir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki devletimiz ve milletimiz her zamankinden daha güçlüdür.

Dünya şehri İstanbul, ekonomik gücüyle yükselen, standartlarıyla canlı, toplumsal ve kültürel hayatını kullanma başarısıyla son yıllarda cazibe merkezine dönüşmüştür. Büyük Atatürk, geride bıraktığınız eserin büyüklüğünü her geçen gün daha iyi anlıyor, size sınırsız gönül borcu duyuyoruz. Türk gençliği, sizin gösterdiğiniz yoldan muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkmak idealine ulaşmak için büyük gayretler göstermeye devam edecektir. Elinde ve kafasında taşıdığı bilim meşalesiyle yarınların daha güçlü, daha uygar Türkiye'sine yorulmak bilmeden, katkıda bulunacaktır. Milli Kurtuluş Mücadelesi'nin meşalesini yaktığın günün yıl dönümü hepimize kutlu olsun. Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber