Profesörlerin iftira kavgası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mayıs 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi'nde geçen yıl ortaya atılan intihal iddiası mahkemelik oldu. İntihalle suçlanan profesör aklanınca kendisi hakkında iddayı ortaya atan profesöre dava açtı

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde geçen yıl ortaya atılan intihal iddiası asılsız çıktı. İddianın asılsız çıkmasına karşın suçlamayı yapan Prof. Dr. Engin Aras ile ilgili Rektörlük ve Dekanlığın bir şey yapmadığını savunan Prof. Dr. Atilla User, meslektaşı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ni karıştıran olay, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Aras ile doktora öğrencisi Heval Taşlı'nın savcılığa verdiği bir şikayet dilekçesiyle patlak verdi. Prof. Dr. Aras, tüm haklarının kendisine ait olduğunu iddia ettiği bir hastanın tedavi fotoğraflarını, aynı anabilim dalında görev yapan Prof. Dr. H. Serdar Çötert, Dr. Hüseyin Kurtulmuş ve Prof. Dr. Pelin Güneri'nin izinsiz aldıklarını öne sürdü. Fotoğrafların İzmir Şube Başkanlığı'nı Prof. Dr. Atilla User'ın yaptığı Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği dergisinin Nisan 2009 sayısında yayınlandığını öne süren Prof. Dr. Aras suç duyurusunda bulundu. Aras, üç hocayı 'intihal'le suçladı. İsimleri geçen öğretim üyeleri hem savcılık hem de Rektörlük tarafından açılan soruşturmada savunma verdi.

Savcılık bilirkişi raporları doğrultusunda, fotoğrafların hak sahibinin Ege Üniversitesi olduğunu bu nedenlerle suç yüklenemeyeceğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Rektörlük soruşturması sonucunda da öğretim üyelerine ceza verilmesine gerek görülmedi. Bu sonucun alınmasının ardından Prof. User, Prof. Aras hakkında rektörlüğe ve dekanlığa şikayette bulundu. Prof. Aras'ın 'intihal, etik ihlali' gibi iddialarının asılsız olduğunun ortaya çıktığını, kendilerine iftira ve hakaret ettiğini belirterek gereğinin yapılmasını istedi. Ancak işlem yapılmayınca Prof. User, savcılığa başvurarak Prof. Aras hakkında dava açılması için şikayetçi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber