Müdür Yardımcılığı Sınavındaki Yanlış Sorular

26/03/2005 tarihinde yapılan Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Sınavı sonrasında, sınav soru ve cevapları, Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanmıştır. Ancak, öğretmenler arasında bazı sorunların yanlış olduğu ciddi şekilde tartışılmaktadır. Bu konudan etkilenen ziyaretçilerimizin görüşlerine Forum bölümünün Eğitim Öğretim Hizmetleri kategorisinden ulaşılabilir. Peki bu aşamadan sonra ne yapılmalıdır? Devamı için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 12 Nisan 2005 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu aşamadan sonra tek yol bulunmaktadır. Yargı yolu....Bu konuda, öncelikle sınav sonuçları açıklanmış olsa da, sınav soru ve cevapları yeni açıklandığı için, yanlış olduğu düşünülen soru ve cevaplar için Bakanlığa, gerekçesiyle, itiraz edilmelidir. İtirazların 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun belirtilerek yapılması uygun olacaktır. Yapılan başvuruya bakanlık 30 gün içinde cevap verilecektir. (Not: Bakanlığa yazılı olarak başvurulmalıdır. Mail yoluyla başvurular sadece sadece bilgi edinme kanunu çerçevesindeki başvurularda mümkündür.) Verilen cevabın ardından 60 gün içinde idari yargıda dava açılması gerekmektedir. Bakanlık tarafından, dilekçeye hiç cevap verilmemesi halinde, dilekçenin verildiği tarihten itibaren 60 gün içerisinde yine idari yargıda dava açılması gerekmektedir.

Diğer taraftan, davalar bireysel olarak açılabileceği gibi, genel mahiyet arz ettiği için, sendikalar tarafından da açılabilir. Sendikalara üye ziyaretçilerimizin sendikalarını bilgilendirmeleri uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber