Şehit polisin nişanlısı: Müdürüm, yeni helikopter alın n'olur

Haber Giriş : 22 Mayıs 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elim kazada yaşamını yitiren dört kişi dün gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. Yaşanan feci kazada 8 gün sonra dünya evine gireceği nişanlısı Murat Güçlü'nün damatlığına sarılarak gözyaşı döken Rumeysa Tekkelioğlu'nun çığlığı yürek burktu

Beykoz açıklarında denize düşen polis helikopterinde hayatını kaybeden 41 yaşındaki Emniyet Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen, 9 yaşındaki oğlu Abdullah Tarık Bilgen, 30 yaşındaki Pilot Komiser Murat Güçlü Fatih Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Duygu dolu anlar yaşandığı cenaze törenine şehit komiser Murat Güçlü'nün nişanlısı Rumeysa Tekkelioğlu'nun Çapkın'a söylediği sözler damga vurdu.

?N'olur yenilerini alın müdürüm?

Şehit komiserin 29 Mayıs'ta Kadıköy Evlendirme Dairesinde evleneceği 25 yaşındaki öğretmen Rumeysa Tekkelioğlu kendisini teselli için yanına gelen Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a ?Oy müdürüm, yeni helikopter alın n'olur. Murat hep derdi ?Eski helikopterlere biniyoruz. Hep arızalı, hep sorunlu. Yenileri alınacak' derdi. 1969 yılına aitmiş müdürüm. N'olur yenilerini alın. Başka Muratlar ölmesin? diye sitem etti. Bunun üzerine Çapkın genç kıza ?Biz iki tane yeni helikopter aldık zaten. Bir tane eski vardı. Onlar da ona binmişler. Ama o da sağlamdı, eski değildi. 14 yıllıktı. Kader böyleymiş? diyerek sabır diledi.

Leyla Mecnunsuz olur mu?

Cenaze törenine nişanlısının damatlığıyla gelen genç öğretmen, ?Damatlığını giyemedi ama cennette düğünümüzü yapacağız. Melekler nedimelerimiz, şahitlerimiz olsun. Ben tek kanatla nasıl uçacağım? diye gözyaşı döktü. Murat Güçlü'nün düğün için aldığı ancak giyemediği damatlığını görenler de gözyaşlarına boğuldu. Ellerini havaya açan nişanlı, ?Beni cennetin kapısında bekle Murat'ım. Leyla Mecnunsuz olur mu? Bensiz hiç bir yere gitmezdin? sözleri törene katılanların acısını dahada artırdı.

HER ŞEY ANADOLU KAVAĞI'NDA BAŞLADI BİTTİ

Tanıştıkları yerde öldü

Murat Güçlü'nün davetiyelerine tanıştıkları yer olan Anadolu Kavağı'nı yazması ise yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Genç çiftin davetiyesinde ?Kerem ile Aslı'yı, Ferhat ile Şirin'i göremediniz. Ama bir şey kaçırmadınız. Rumeysa ile Murat bu asrın aşkının nikah ve düğün gecelerinde bizleri onurlandırmanız dileğiyle? yazısı yer alıyor. Cenaze törenine katılan bir arkadaşları, ?Murat, Rumeysa'yı o kadar seviyordu ki davetiyelerine bile Anadolu Kavağı yazdırmıştı. Ancak ecel onu o çok sevdiği yerde yakaladı? dedi. Öte yandan Murat Güçlü'nün başkomiser olabilmek için gün saydığı, terfi beklediği öğrenildi.

Biri gitse yarım yaşardı ama her tarafım gitti!

Kazada eşini ve tek oğlunu kaybeden anne Ayşe Bilgen ise yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Eşinin ve oğlunun tabutlarına sarılarak gözyaşı döken Ayşe Bilgen'in ağıdı yürek dağladı: ?Oğlum yıldızlıydı, şimdi ay yıldızlı oldu. Daha dün onları baba oğul kucak kucağa çektim. Bugün de kucak kucağalar işte. Baba oğul bana çok fena bir süpriz yaptılar. Bir tanesi gitse yarım yaşar. Ama her tarafım gitti şimdi. Allahım Azrail'in çok mu uzaklarda. Gönder onu biran önce bana. Oğlum bütün dünya senin saçının teline kurban olsun. İnsan hiç annesini bırakıp gider mi be aslanım. İstanbulun kurtuluşunda doğdu. Haftaya doğum günüydü. Hadi oğlum Fatih deden seni bekliyor. Git yiğidim. Senin o minik dudaklarını öperim ben. Bekleyin beni. Babanla doya doya oynayın. Yakında yanınızdayım.?

Eşim çok çalışkandı müdürüm

Ayşe Bilgen taziye için yanına gelen Hüseyin Çapkın'a acısını, tesellisi zor sözlerle anlattı: ?Eşim çok çalışkandı müdürüm. Sizinle çalışmayı çok seviyordu. Bağırmamam onların mertebesine olan saygımdan. Yoksa kan yutuyorum kan. Allah verdiğini alıyor ama aldığını vermiyor. Söz verdim onlara beni bekleyecekler. Ama ben bekleyemem. İki kayıp çok ağır müdürüm. Geceden beri Azraili bekliyorum ama gelmiyor. Peygamberlere göre bu acı Ayşelere göre değil. Ben kaldıramam müdürüm.?

THY pilotuna hazin tören

Kazada yaşamını yitiren Türk Hava Yolları pilotu 33 yaşındaki Oray Sarıçay memleketi Bilecik'te gözyaşları arasında toprağa verildi. Yakınları tarafından İstanbul'dan Bilecik'e getirilen Sarıçay'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu ilk olarak annesi Nevin Sarıçay ile babası Ali Sarıçay'ın oturdukları evin önüne götürüldü. Ardından da cenaze töreninin yapılacağı İmam Hatip Camii'ne getirildi. Buradaki törene Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, AK Parti'li Belediye Başkanı Selim Yağcı, milletvekilleri ile pilotun yakınları katıldı. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Oray Sarıçay götürüldüğü merkeze bağlı Pelitözü Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Eski yüzbaşıymış

Sarıçay'ın daha önce Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yaptığı, hava pilot yüzbaşı rütbesiyle ordudan ayrılıp Türk Hava Yolları'nda pilotluk görevine başladığı öğrenildi.

Annesiyle postaneye gitse kurtulacaktı

Önceki gün 19 Mayıs nedeniyle okullar tatildi. 9 yaşındaki Abdullah Tarık annesi Ayşe Bilgen'in iş yeri olan postaneye gidecekti. Ancak uçuş meraklısı olan küçük, babasını hep sıkıştırıyordu. Tatili de fırsat bilen Baba Bilgen, onu ?hediye' olarak uçuşa götürmeye karar verdi. Ancak bu ikisi için de son oldu.

VATAN

HELİKOPTER KAZASINA SORUŞTURMA AÇILIYOR

Müfettişler ?Tarık'ı neden bindirdin?' diye soracak

İçişleri Bakanı Osman Güneş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun görüşmesinin ardından Bakanlık müfettişlerine soruşturma talimatı verildi. Müfettişler, kazadan sağ kurtulan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir'e, resmi görevli olmamasına rağmen, 9 yaşındaki Tarık Bilgen ile emniyet mensubu olmayan THY'de çalışan arkadaşı Oray Sarıçay'ı helikoptere neden aldığını soracak.

4 YOLCU KAPASİTELİ

Fransız Alouette SA318C tipi helikopter, 2 mürettebat ve 2 yolcu kapasiteli. Yolcu sayısının artmasıyla kapasitesinin aşıldığı bu nedenle de uçuş emniyetinin tehlikeye atıldığıyla ilgili teknik heyet raporu da hazırlanacağı kaydedildi. Kapasite aşılması nedeniyle helikopter ve yolcularında sigorta kapsamı dışında kaldığı öğrenildi. Sigorta şirketinin, kapasite aşıldığı için emniyete helikopter bedelini, ölenlerin yakınlarına ise sağlık bedeli olan tazminatı ödememe hakkı bulunuyor.

TEKNİK NEDENLER

Kazayı Habertürk'e değerlendiren helikopter pilotu Hakan Kambur, pilotun acil durum inişi yaptığını belirtti. Kambur, ?Meteorolojik şartlar çok iyi olduğu için hava koşulları da kaza sebebi sayılamaz. Geriye bir tek teknik arıza kalıyor? diye konuştu.

TATİL OLMASAYDI OKULA GİDECEKTİ

Helikopter kazasında babası Ragıp Ali Birgen ile birlikte can veren 9 yaşındaki Abdullah Tarık Bilgen'in okullar tatil olduğu için babasıyla birlikte işe gittiği öğrenildi. Tarık'ın babasına kendisiyle birlikte uçmak istediğini söylediği, yeni bir kamera sistemini deneyen Ragıp Ali Birgen'in de oğlunun bu isteğini kıramadığı belirtildi. 27 Mayıs'ta doğan Abdullah Tarık'ın, bir hafta sonra doğum günü olduğu, ailenin tek çocukları için doğum günü partisi yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber