Bakan Akdağ: Grip aşısı için rapor almaya gerek kalmayacak/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2011 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, grip aşısı için rapor almaya gerek kalmayacağını belirterek, "Biz her türlü aşının ihtiyacı olan herkese kolayca ulaşması için çaba sarf eden bir hükümetiz." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Sağlık Sistemlerinin Krize Hazırlık Değerlendirmesi Türkiye Raporu'nun basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, 'Daha önce raporla alınan grip aşısının artık vatandaşa ücretsiz olarak verileceği yönünde açıklamalar var. Böyle bir uygulama varsa, devlete maliyeti ne olacak?' şeklindeki sorusu üzerine Akdağ, "Bizler her türlü aşının ihtiyacı olan herkese kolayca ulaşması için çaba sarf eden bir hükümetiz. SGK bu anlamda kolaylaştırıcı bir adım daha atmış." diye konuştu. Bu adımları atmaya devam edeceklerini belirten Akdağ, "Maliyetinin ne olduğunu çok önemsemiyoruz. Aşı maliyeti her zaman ya da genellikle, tedavi maliyetinden daha azdır. Ama böyle olmasaydı bile insanımızın sağlığını korumak için bunları yapmaya devam edeceğiz. SGK, kanaatimce çok olumlu bir yeni uygulamaya daha imza atmış oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, 'Yani herkes ücretsiz olarak grip aşısı olabilecek..." şeklindeki sözleri üzerine Akdağ, şöyle devam etti: "İhtiyacı olanlar. Yani ayrıca grip aşısı için rapor almaya gerek kalmayacak. Grip aşısını herkese yapmak gerekmiyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün bu husustaki tavsiyeleri, sağlıklı insanların grip aşısı yapılmasını gerekli kılmıyor. Örneğin ben grip aşısı yapılmıyorum. Belli hastalık grubundakiler ya da yaş grubundakilerin grip aşısı yapılması lazım. Bu daha da kolaylaşmış oldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber