SGK çalışanlarından düdüklü ve balonlu 'turnike' protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2011 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Büro-Sen, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK), 'performansa dayalı ücret, personel giriş ve çıkışlarında turnike ile turnike üzerinden fazla mesai ödenmesi uygulamalarına son verilmesi' talebiyle eylem yaptı.

SGK'da çalışan sendika üyeleri, SGK önünde, 'Aranıyor, yönetici değil, idareci aranıyor', 'Damdan düşmüş yönetici istiyoruz' yazılı dövizler taşıyarak, 'Susma haykır, turnikeye hayır', 'Susun dediniz, susmayacağız', 'Susma, sustukça, sıra sana gelecek' sloganları attı. Şişirdikleri balonları patlatan ve düdük çalan eylemciler, kendilerine destek veren vatandaşlara da alkışlarla karşılık verdiler. Bazı eylemcilerin ise, ağızlarını siyah bant ile kapattıkları görüldü.

Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, SGK çalışanlarının fazla mesailerinin turnike sistemine bağlandığını ve bu sistemin hak kaybına neden olduğunu belirterek, "Bu sistemle 180 lira alan arkadaşlarımız 60-70 lira alıyor. Biz bu sistemin hak kaybı da neden olduğunu ve mesai ödemesinin turnike sistemine bağlanmamasını istiyoruz" dedi.

Eylemlerine sendika ayrımı yapmaksınız devam ettiklerini vurgulayan Eksert, "Ancak SGK yönetiminde yer alan seçilmiş sendika temsilcisi bu yaşananlara sessiz kalıyor ve sendikasını eylemlerden geri çekiyor" dedi. Eksert, eylemlerin sonuç alana kadar devam edeceğini kaydetti.

SGK çalışanlarının eylemi, yoğun yağmur yağışının ardından SGK binası içinde devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber