Bahçeli: AK Parti çılgın projelerle çıldırmışa döndü/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2011 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin son 9 yılda işsizlik ve yoksullukla mücadelede çok geride kaldığını, AK Parti iktidarının ise çılgın projelerle, adeta çıldırmışa döndüğünü söyledi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Bahçeli, konuşmasına '12 Haziran 2010 seçimleri' gafı ile başladı. Kürsüde yaklaşık 25 dakika kalan Bahçeli, kaset skandalına değinmezken, vatandaşlara 12 Haziran'da sandığa gitmelerini ve ülkenin durumunu akıl süzgecinden geçirerek oy kullanmalarını istedi.

AK Parti'nin 9 yılda ülkeyi açlık ve yoksulluğa sürüklediğini iddia eden Bahçeli, ?2002-2011 arası 9 yılda aş, iş bulamayan, yuvaları yıkılmış, hayatı kaymış, gelir seviyesi düşmüş insan sayısında ciddi artış oldu. Başbakan; ?durmak yok yola devam' diyor ve 3. dönem iktidarı istiyor. 9 yılda millete sunulacak işsizliği, yoksulluğu giderecek hiçbir projesi yokken, şimdi çılgın projelerle çıldırmışçasına milletin karşısına geçiyor. 9 yılda ne yaptın ki 4 yıl daha istiyorsun ? Hayali projelerle rüyanı anlatıp, bu millete zaman kaybettiriyorsun. İftira ve yalanla MHP'ye olan karanlık düşüncelerinden sıyrıl da halkın gerçekleriyle baş başa kal.? dedi.

Memleketin en önemli meselesinin işsizlik ve yolsuzluk olduğuna dikkat çeken Bahçeli, şöyle konuştu: ?Bugün ülkemizde 13 milyon insanın yoksulluk ve açlık sınırı altındadır. Hayat şartlarının her geçen gün zorlaştığını görüyoruz. Köyden şehre göçün önü bir türlü alınamıyor. İstanbul'da yaşayan 13 milyon insanın yarısına yakını Karadenizli. Her şey göçle bitmiyor. Orada da insanlar mutlu değil. Arka sokaklar, çocuklar ve kadınlara yönelik ciddi tehdit oluşturuyor. Yine, geçim yüzünden 2008'den bu yana yuvaları yıkılan insan sayısında ciddi artış gözlemliyoruz. AK Parti'ye 4 yıl daha iktidar yolu açmakla bunların hiçbiri çözülemez. Bu iktidar yoruldu, yıprandı, 3. dönemi kaldıramaz, Başbakan'ın gideceği son yer de Yüce Divan'dır. Bu korku ile başarılı olamaz.?

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari mitinginde zorla kepenk kapatılma eleştirisine de değinen Bahçeli, ?Yeri gelince çok güçlü olduğunu söylüyorsun. Beslediğin büyüttüğün PKK, kepenk kapattırıyor diye şikayet ediyorsun. Orada devletin valisi, kaymakamı var. Ayağına güller döşenmesi lazımdı, ?demokratik açılım' zırvası ile bunları azdıran sensin. Boş yere kimseyi eleştirmeye kalkma.? ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarı döneminde başlatılan ?paket uygulaması' ile oy sömürüsü yapıldığını ileri süren Bahçeli, vatandaşların evine bırakılan paketleri hiç çekinmeden alıp afiyetle yemelerini, seçim günü de kendilerini yoksullaştıran iktidara tokadı indirmelerini istedi.

AK Parti iktidarının 9 yıllık tahribatını 100 kalemde topladıklarını ve iktidara geldiklerinde yerine getirmek için namus sözü veren Bahçeli, ?Olup bitenlerin farkındayız. Devlet yok, siyasi iktidar teslim olmuş. MHP iktidarı ile Türkiye aydınlık günlere kavuşacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber