8'inci sınıf öğrencisi serinlemek isterken canından oldu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mayıs 2011 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'nin Buldan İlçesi Yenicekent Beldesi'nde, ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki Hüseyin Akan, arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için girdiği nehirde boğularak yaşamını yitirdi.

Atatürk İlköğretim Okulu 8'nci sınıf öğrencisi Hüseyin Akan, bugün saat 14.00 sıralarında beş arkadaşıyla birlikte, okul yerine, Büyük Menderes Nehri'nin kenarına pikniğe gitti. Akan, serinlemek için nehirdeki regülatör kapaklarının üzerine çıkıp, 3 metre yükseklikten suya atladı. Yüzme bilen Akan'ın bir süre sonra balçığa saplanarak, çırpınmaya başlaması üzerine arkadaşları yardıma gidip, sudan çıkartmak istedi. Ancak, kendilerine göre daha kilolu olan Akan'ı kurtarmayı başaramadı. Akan, arkadaşlarının çaresizce bakışları arasında suda boğularak yaşamını yitirdi. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine gelen jandarma ekiplerinin yardım istediği Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma ekibinden iki dalgıç, kısa sürede çocuğun cesedini nehirden çıkardı.

Akan'ın cesedi, sudan çıkartılırken yakınları ve arkadaşları, ağıt yakıp, gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren anne Arife ve baba Ramazan Akan, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Akan'ın cesedi, jandarma ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Buldan Devlet Hastanesi Morguna götürüldü. Jandarma, Akan'ın birlikte pikniğe gittiği beş arkadaşının ifadelerine başvurdu. Jandarma olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Okuldaki diğer öğrencilerin büyük bölümünün Çanakkale Gezi'ne gitmesi nedeniyle, Akan ve diğer beş arkadaşının okul yerine pikniğe gittiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber