Sayıştay Başkanı Akyel: Denetim olmadan etkin çözüm üretilemez/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2011 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay Başkanı Recai Akyel, denetlenmeyen sistemlerin kendilerini geliştiremeyeceğini belirterek, "Denetim olmadan bir sistemin risklerinden arınması, zaafları ile yüzleşmesi, etkin çözümler üretmesi beklenemez." dedi.

Sayıştay'ın, 149. Kuruluş Yıldönümü dolayısı ile tören düzenlendi. Törende konuşan Sayıştay Başkanı Recai Akyel, kurumun tarihçesi hakkında bilgi verdi. Sayıştay'ın, güçlü bir devlet sisteminin en önemli unsurlarından olduğunu belirten Akyel, ''Yönetimin olduğu her yerde denetim olmak zorundadır." dedi. Denetlenmeyen sistemlerin kendilerini geliştiremeyeceğini söyleyen Akyel, "Denetim olmadan bir sistemin risklerinden arınması, zaafları ile yüzleşmesi, etkin çözümler üretmesi beklenemez.'' diye konuştu. Denetim sisteminin zayıflamasının, hukuk ve adaletten uzaklaşmaya neden olacağını söyledi.

Akyel, Sayıştay'ın, sahip olduğu bağımsızlık düzeyi, geniş yetkileri, TBMM adına üstlendiği önemli işlevleri ve yargı fonksiyonu ile Anayasal sistemin en temel ve saygın kurumlarından olduğunu vurguladı.

Sayıştay'ın gücünün kaynağının bağımsızlık olduğunu kaydeden Akyel, "Bağımsızlığımız, adına denetim yaptığımız parlamento ile güçlü ilişkiler kurmamıza engel değildir. Daha verimli ve kaliteli hizmet üretmeleri ve kendilerini sürekli geliştirmeleri için daha fazla katkı sunmak amacıyla Bakanlıklarla ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla yakın işbirliği içerisinde çalışmamıza da engel değildir." dedi.

Akyel, TBMM ile ilişkilerinin güçlü olmasının daha etkin bir denetim ve raporlama için zorunlu olduğunu vurguladı. "Medya, sivil toplum ve tüm kamuoyuyla ilişkilerimizin güçlü olması, daha etkin bir Sayıştay için hayati önemdedir.'' ifadesini kullandı. Akyel, yeni dönemde güçlü, donanımlı, güvenilir bir kurum olma yükümlülüğü kadar, kamuoyunu bilgilendiren, tüm paydaşlarla etkin bir iletişim içerisinde olan bir Sayıştay olmak zorunda olduğunu da belirtti.

Sayıştay çalışanları tarafından kurulan koronun, Türk halk müziği konseri verdiği törende; kurumda 30 yılını dolduranlara birde plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber